
Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/12) ουκρανικά drones έπληξαν το ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου της Ριαζάν.
Πρόκειται για την ένατη επίθεση στο συγκεκριμένο διυλιστήριο από τις αρχές του έτους.
🔴 The General Staff has confirmed a strike on the Ryazan oil refinery, one of Russia’s largest.
The facility produces gasoline, jet fuel, and diesel, and plays a key role in supplying the Russian military. pic.twitter.com/3KeNrwHT1G
— UNITED24 Media (@United24media) December 6, 2025
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το διυλιστήριο Ριαζάν —ένα από τα μεγαλύτερα στη Ρωσία, με ετήσια δυναμικότητα 17,1 εκατ. τόνων πετρελαίου— επλήγη και ξέσπασε φωτιά. Το εύρος των ζημιών βρίσκεται υπό διερεύνηση.
⚡️ Ukrainian drones score ‘successful hit’ on Russia’s Ryazan Oil Refinery, General Staff says.
It’s the ninth time this year that the facility has been struck.https://t.co/CwT2d3G08I
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) December 6, 2025
Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν επίσης πλήγμα στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Αλτσέβσκ, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, το οποίο φέρεται να παράγει βλήματα πυροβολικού για τις ρωσικές δυνάμεις.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν έκρηξη και φωτιά στο διυλιστήριο, ενώ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν βίντεο που φαίνεται να δείχνουν φλόγες και καπνούς να υψώνονται από την εγκατάσταση.
Drones strike Ryazan refinery for the ninth time this year
Drones have again hit the Ryazan Oil Refinery — one of Russia’s largest, with an annual capacity of 17.1 million tons. The plant produces A-92/95/98/100 gasoline, diesel, TS-1 jet fuel, liquefied gases, and supplies… pic.twitter.com/Ir6afEqM2m
— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) December 6, 2025
Παράλληλα, ανεξάρτητο μέσο που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία (ASTRA) σημείωσε ότι το διυλιστήριο δέχεται επίθεση για ένατη φορά το 2025.
Ο κυβερνήτης της περιοχής Ριαζάν, Πάβελ Μάλκοφ, επιβεβαίωσε μόνο την πτώση UAV, υποστηρίζοντας ότι «η φωτιά σβήστηκε γρήγορα» και ότι δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αεράμυνα κατέρριψε 29 ουκρανικά drones πάνω από την περιοχή.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.