ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο-σοκ: «Κυνήγι» ουκρανικών Leopard-2R – Καταστράφηκαν όλα από βολές ρωσικών αντιαρματικών Κornet-E

Ο θανατηφόρος συνδυασμός ναρκοπεδίων και Α/Τ όπλων

Βίντεο-σοκ: «Κυνήγι» ουκρανικών Leopard-2R – Καταστράφηκαν όλα από βολές ρωσικών αντιαρματικών Κornet-E

Ευρείας έκτασης καταστροφή των ουκρανικών Ταγμάτων Μηχανικού της 33ης Μηχανοποιημένης και της 47ης Ταξιαρχίας Εφόδου, συνετελέστηκε από ενέδρα που έστησαν αντιαρματικές ομάδες του ρωσικού Στρατού επί της πρώτης ρωσικής γραμμής άμυνας στο Ραμποτίνο της Ζαπορίζια.

Τα τελευταία φινλανδικά άρματα αποναρκοθέτης Leopard-2R αποδεκατίστηκαν μαζί με τέσσερα αμερικανικά ΤΟΜΑ Μ2Α3 Bradley τα οποία είχαν εγκλωβιστεί σε ναρκοπέδιο το οποίο κλήθηκαν να άρουν τα Leopard-2R.

Οι Ρώσοι αρχικά δεν έβαλλαν κατά των  Μ2Α3 Bradley και άφησαν τα Leopard-2R να πλησιάσουν για να τα βοηθήσουν και να ανοίξουν δίοδο μέσα από το ναρκοπέδιο.

Μόλις έφτασαν σε ακτίνα βολής, τα Leopard 2R, φωτίστηκαν από ακτίνες λέιζερ και εκτοξεύθηκαν δύο αντιαρματικοί πύραυλοι Kornet-E από απόσταση περίπου 4 χλμ. οι οποίοι «ίππευσαν» την ακτίνα: Σε λίγα δευτερόλεπτα ανατινάχθηκαν και τα δύο άρματα τα οποία ήταν τα τελευταία από την παρτίδα των έξι που είχε δώσει η Φινλανδία στην Ουκρανία.

Εν συνεχεία ελαφρά αντιαρματικά κατέστρεψαν τα τρία από τα τέσσερα Μ2A3 Bradley και το τέταρτο παραδόθηκε!

Συνολικά σκοτώθηκαν 21 Ουκρανοί αρματιστές, μόνο σε αυτό το επεισόδιο.

Το Leopard 2R είναι τροποποιημένα Leopard 2A4 αλλά με βάρος 69 τόνους λόγω της πρόσθετης θωράκισης και του πρόσθετου εξοπλισμού.

Γενικά οι τελευταίες ημέρες δεν είναι καλές στο πεδίο της μάχης για τους Ουκρανούς και δίνονται πολύτιμα συμπεράσματα και για τον Ελληνικό Στρατό σε ότι αφορά την τακτική μάχης.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο ουκρανικός Στρατός εξαπέλυσε πολλαπλές επιθέσεις στις περιοχές Belogorovka, Opytnoe, Pervomaiskoye και Severnoye, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις περιοχές Karlovka και Kramatorsk καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών της 53ης και 115ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανών.

Τρεις επιθέσεις έγιναν από τον ουκρανικό Στρατό στις κατευθύνσεις Νότιο Ντόνετσκ και Ζαπορίζια, προσπαθώντας να σπάσει τις ρωσικές άμυνες στις περιοχές Rabotino, όπου καταστράφηκαν τα φινλανδικά άρματα, την Νovodanilovka και την Malaya Tokmachka. Απέτυχαν πάλι.

Βέβαια τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα: Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιτίθενται, αν και έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και μέσα. Διατηρούν αριθμητική υπεροχή 2:1 κατά των Ρώσων, αλλά για να είναι επιτυχημένη μια επίθεση κατά τόσο βαριά οχυρωμένων θέσεων απαιτείται υπεροχή 4 ή 5:1.

Προσπαθούν τοπικά να επιτύχουν τέτοιες αναλογίες με αιφνιδιαστικές και γρήγορες μεταφορές μονάδων από το ένα σημείο του μετώπου στο άλλο, αλλά δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Το μεγάλο τους πρόβλημα δεν είναι οι ρωσικές οχυρωμένες θέσεις.

Είναι και η απόλυτη κυριαρχία της ρωσικής Αεροπορίας. Η καταστροφή των 16 ουκρανικών τετραπλών εκτοξευτών S-300 πριν τρεις μήνες, αποδείχθηκε καθοριστική για την ανενόχλητη δράση των ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών.

Στα παρακάτω βίντεο βλέπουμε, στο πρώτο την εκτόξευση του ενός βλήματος από Kornet-E και στο δεύτερο την καταστροφή των δύο Leopard 2R.

Στο παρακάτω βίντεο έχουμε μια χαρακτηριστική σκηνή «εκτέλεσης» από το ρωσικό πυροβολικό, ομάδας Ουκρανών που επιχείρησαν να διεισδύσουν στα ρωσικά χαρακώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λήψη είναι από ρωσικό drone.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.