ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: «Αν πατήσει έστω και το πόδι του Ρώσος στρατιώτης σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος τότε θα έχουμε πόλεμο»

Τι δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας

Βρετανία: «Αν πατήσει έστω και το πόδι του Ρώσος στρατιώτης σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος τότε θα έχουμε πόλεμο»

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ υποστήριξε ότι οποιαδήποτε επίθεση της Ρωσίας σε χώρα του ΝΑΤΟ θα οδηγούσε αυτόματα σε πόλεμο με τη Συμμαχία. 

Η Ρωσία θα βρεθεί σε «πόλεμο με το ΝΑΤΟ» εάν βομβαρδίσει οποιοδήποτε από τα εδάφη της συμμαχίας προειδοποίησε ο Τζάβιντ.

«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, ακόμη και πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, ότι αν γινόταν μια επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ, ακόμη και αν το πόδι ενός Ρώσου στρατιώτη εισέλθει στο έδαφος του ΝΑΤΟ, τότε θα ήταν πόλεμος με το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ θα απαντούσε. Αυτό δεν έχει αλλάξει σε όλη αυτή τη σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά.

Ως έγκλημα πολέμου χαρακτηρίζει ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ τις επιθέσεις στα νοσοκομεία στην Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν είναι έγκλημα πολέμου ότι έγινε στη Μαριούπολη, ο Τζάβιντ απάντησε:  «Ναι, νομίζω ότι είναι. Είναι μια φρικτή θηριωδία, είναι έγκλημα πολέμου, διότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν μπορείς να επιτίθεσαι σε εγκαταστάσεις υγείας και νοσοκομεία».

Ο κ. Τζάβιντ είπε ότι οι τελευταίες πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αναφέρουν ότι 31 εγκαταστάσεις υγείας έχουν βομβαρδιστεί σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου για τον καρκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς σχετικά με τους ρωσικούς ισχυρισμούς για ψεύτικες ειδήσεις, ο Βρετανός υπουργός Υγείας είπε: «Η μόνη ψευδής είδηση ​​είναι όλα όσα ακούμε από τη Ρωσία. Μπορούμε να δούμε μόνοι μας τι συμβαίνει στην πραγματικότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.