Τι δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ υποστήριξε ότι οποιαδήποτε επίθεση της Ρωσίας σε χώρα του ΝΑΤΟ θα οδηγούσε αυτόματα σε πόλεμο με τη Συμμαχία. 

Η Ρωσία θα βρεθεί σε «πόλεμο με το ΝΑΤΟ» εάν βομβαρδίσει οποιοδήποτε από τα εδάφη της συμμαχίας προειδοποίησε ο Τζάβιντ.

«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, ακόμη και πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, ότι αν γινόταν μια επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ, ακόμη και αν το πόδι ενός Ρώσου στρατιώτη εισέλθει στο έδαφος του ΝΑΤΟ, τότε θα ήταν πόλεμος με το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ θα απαντούσε. Αυτό δεν έχει αλλάξει σε όλη αυτή τη σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά.

Ως έγκλημα πολέμου χαρακτηρίζει ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ τις επιθέσεις στα νοσοκομεία στην Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν είναι έγκλημα πολέμου ότι έγινε στη Μαριούπολη, ο Τζάβιντ απάντησε:  «Ναι, νομίζω ότι είναι. Είναι μια φρικτή θηριωδία, είναι έγκλημα πολέμου, διότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν μπορείς να επιτίθεσαι σε εγκαταστάσεις υγείας και νοσοκομεία».

Ο κ. Τζάβιντ είπε ότι οι τελευταίες πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αναφέρουν ότι 31 εγκαταστάσεις υγείας έχουν βομβαρδιστεί σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου για τον καρκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς σχετικά με τους ρωσικούς ισχυρισμούς για ψεύτικες ειδήσεις, ο Βρετανός υπουργός Υγείας είπε: «Η μόνη ψευδής είδηση ​​είναι όλα όσα ακούμε από τη Ρωσία. Μπορούμε να δούμε μόνοι μας τι συμβαίνει στην πραγματικότητα».