ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Ενισχύεται η στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική

«Θέλουμε περισσότερη συμμαχική δραστηριότητα στον βορρά»

Βρετανία: Ενισχύεται η στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική

Η Βρετανία σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία.

Η Βρετανία δεσμεύεται στρατιωτικά «για βαθύτερη ολοκλήρωση, διαλειτουργικότητα με χώρες όπως η Νορβηγία» για να προστατεύσει τις θάλασσες του Βόρειου Ατλαντικού, είπε ο Ουάλας σε συνέντευξη Τύπου στο Μπαρντουφός, στη βόρεια Νορβηγία.

«Θα έχουμε πρακτικά, μόνιμα, μια… ομάδα κρούσης πεζοναυτών με μόνιμη παρουσία… ενεργή στη Σκανδιναβία» είπε, προσθέτοντας ότι η δύναμη πιθανότατα θα εναλλάσσεται μεταξύ Νορβηγίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και αλλού στην περιοχή.

Ο Ουάλας μιλούσε κατά την επίσκεψή του σε γυμνάσια του ΝΑΤΟ στο νορβηγικό τμήμα της Αρκτικής στα οποία συμμετείχαν 30.000 στρατιώτες.

Τα γυμνάσια με τίτλο “Cold Response”, που γίνονται ανά δύο χρόνια αποκτούν πρόσθετη σημασία λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία. Η Νορβηγία, μέλος του ΝΑΤΟ, μοιράζεται σύνορα με τη Ρωσία στην Αρκτική.

«Η στρατηγική μας για την Αρκτική μας δεσμεύει σε περισσότερη εκπαίδευση και συνεργασία», είπε ο Βρετανός υπουργός.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στην περιοχή. Η φιλοδοξία μας είναι τολμηρή και θα φροντίσουμε να είμαστε εκεί για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση εάν μας ζητηθεί», πρόσθεσε.

Ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Όντ Ρόγκερ Ένοκσεν χαιρέτισε τη δέσμευση.

«Θέλουμε περισσότερη συμμαχική δραστηριότητα στον βορρά», είπε ο Ένοκσεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ οι εντάσεις στην περιοχή της Αρκτικής παραμένουν, το Όσλο ανησυχεί ότι μια σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας μπορεί να επεκταθεί στην Αρκτική, όπου και οι δύο πλευρές έχουν αυξήσει τη στρατιωτική τους παρουσία τα τελευταία χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.