ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Washington Post: «Oι Ουκρανοί σχεδιάζουν την κατάληψη μικρών ρωσικών πόλεων για να τις ανταλλάξουν με τα εδάφη που ενσωμάτωσε η Μόσχα»!

«Πολύ δύσκολος στόχος - Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες»

Washington Post: «Oι Ουκρανοί σχεδιάζουν την κατάληψη μικρών ρωσικών πόλεων για να τις ανταλλάξουν με τα εδάφη που ενσωμάτωσε η Μόσχα»!

To Kίεβο έχει έναν φιλόδοξο και μάλλον ανεδαφικό στόχο, να καταλάβει ρωσικές μικρές πόλεις κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, με σκοπό να τις… ανταλλάξει με τα εδάφη που ενσωμάτωσε η Μόσχα στην Ρωσική Ομοσπονδία!

Δηλαδή, τις περιφέρειες του Λουγκάνσγκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια, της Χερσώνας και την ίδια την Κριμαία!

Αυτό αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, που επικαλείται τον διοικητή της ταξιαρχίας Azov Bogdan Krotevich.

Επί του πρακτέου είναι αδύνατο να καταληφθούν έστω και μικρές ρωσικές πόλεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ειδικά από την στιγμή που ο ουκρανικός Στρατός δεν δείχνει ικανός να αντιμετωπίσει τις μικρές σχετικά ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας και έχοντας μάλιστα υποστεί βαριές απώλειες κατά την διάρκεια των 14 μηνών που διαρκεί η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση.

Ο διοικητής της ταξιαρχίας Azov  (τρομοκρατική οργάνωση, απαγορευμένη στη Ρωσία) μιλώντας στην Washington Post ανήγγειλε ότι στόχος είναι η κατάληψη μίας μικρής ρωσικής πόλης για να ανακτήσει εδάφη καταληφθέντα από τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στην αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Krotevich σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να προσπαθήσει να καταλάβει ορισμένες μικρές ρωσικές πόλεις για να τις χρησιμοποιήσει «ως μοχλό για την επιστροφή των εδαφών που έχει καταλάβει η Ρωσία».

Σύμφωνα με την Washington Post, η ταξιαρχία Azov που πολέμησε πολύ σκληρά κατά την διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις, προσπαθεί να συνέλθει από τις βαριές απώλειες και στοχεύει να στρατολογήσει 6.500 νέους μαχητές που θα ενισχύσουν την ταξιαρχία ενώ την ίδια ώρα η ουκρανική ηγεσία ευελπιστεί να εντάξει στις δυνάμεις της πάνω από 1.000 άνδρες που θα επιστρέψουν από τη Ρωσία ως αιχμάλωτοι πολέμου (το γιατί οι Ρώσοι τους επιστρέφουν για να τους ξαναβρούν και πάλι απέναντί τους αποτελεί ερώτημα).

«Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε εδάφη», είπε σε συνέντευξή του ο Bohdan «Tavr» Krotevych, ο οποίος είναι προσωρινός διοικητής της ταξιαρχίας και ηγείται της προσπάθειας αναστύλωσης της Azov μετά την απελευθέρωσή του από τη ρωσική αιχμαλωσία το φθινόπωρο.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει ορίσει την Azov, η οποίο πρόσφατα απορρόφησε άλλα στοιχεία της Εθνοφρουράς της χώρας, ως μία από τις έξι «επιθετικές ταξιαρχίες» στη πολυαναμενόμενη αντεπίθεση.

«Μετά από μήνες σε μεγάλο βαθμό στατικής πρώτης γραμμής, η εαρινή περίοδος των μαχών θα είναι κρίσιμη καθώς η Ουκρανία στοχεύει να αποδείξει ότι μπορεί να αντέξει ενάντια στη Ρωσία και εξακολουθεί να αξίζει την υποστήριξη της Δύσης που έχει διοχετεύσει οικονομική βοήθεια και όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων», παρατηρεί η Washington Post.

Η ταξιαρχία επιχειρεί να αποκηρύξει το ακραίο παρελθόν της και υποτίθετια ότι οι νεότεροι νεοσύλλεκτοι προσελκύονται στην Azov όχι για την υπερεθνικιστική ιδεολογία της προέλευσής του, αλλά για την αποδεδειγμένη μαχητική της ικανότητα, λένε οι Ουκρανοί, σύμφωνα με την Washigton Post, που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει το προφίλ της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Είναι ένα όνομα που, χάρη στην άμυνα της Μαριούπολης, έγινε γνωστό στον κόσμο», είπε ένας 28χρονος λοχίας, που φέρει το διακριτικό Maslo, σε μια πρόσφατη εκπαίδευση έξω από το Κίεβο.

«Ήταν γνωστό με έναν συγκεκριμένο αρνητικό τρόπο», πρόσθεσε ο Maslo. «Τώρα είναι με θετικό τρόπο γιατί αυτό που κάνουμε λειτουργεί…  Οι νεοσύλλεκτοι που έρχονται σε εμάς το καταλαβαίνουν αυτό». 

Όλοι θυμούνται πως οι μαχητές της Azov παρέμειναν στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης, εν μέσω μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών.

Τον Μάιο, εκατοντάδες τραυματίες στρατιώτες εκκενώθηκαν.

Λίγες μέρες αργότερα, στρατιωτικοί διοικητές διέταξαν τα εναπομείναντα στρατεύματα του Azovstal να παραδοθούν, τερματίζοντας την πολιορκία.

«Η πλειοψηφία θα υπέθετε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει γρήγορα ή κάποιος άλλος θα τον κερδίσει για εμάς. Αυτό δεν συνέβη», είπε ο Krotevych.

«Έτσι, προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον άμαχο πληθυσμό της χώρας ότι τους χρειαζόμαστε να μας βοηθήσουν για να απελευθερώσουμε εδάφη».

Ερωτηθείς για την επερχόμενη αντεπίθεση, ο Krotevych ανέφερε τον Πρώτο Ρωσο-Τσετσενικό Πόλεμο, όταν οι τσετσενικές δυνάμεις υιοθέτησαν μια στρατηγική κατάληψης μικρών ρωσικών πόλεων για να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για την ανάκτηση περιοχών που κατείχαν οι Ρώσοι.

Εκτίμησε ότι η Ουκρανία μπορεί να κάνει το ίδιο. Είπε ότι η Azov θα βασιστεί στις εμπειρίες του 2022 σε μελλοντικές μάχες.

«Η εμπειρία μας στο Azovstal μας λέει ότι δεν υπάρχουν καταστάσεις χωρίς διέξοδο», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.