ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

WSJ: «Ξεκίνησαν συζητήσεις για νέα τριήμερη παράταση στην κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

Η Ντόχα και το Κάιρο ασκούν πιέσεις στα αντιμαχόμενα μέρη για μεγαλύτερη διάρκεια της εκεχειρίας

WSJ: «Ξεκίνησαν συζητήσεις για νέα τριήμερη παράταση στην κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

Εκτενές ρεπορτάζ της Wall Street Journal, υποστηρίζει ότι στο τραπέζι των συζητήσεων στο Κατάρ έχει ήδη πέσει πρόσθετη παράταση στην κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για άλλες τρεις ημέρες, προσθέτοντας πως σαν αντάλλαγμα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση η απελευθέρωση δέκα Ισραηλινών ομήρων κάθε μια ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους, τόσο η Ντόχα όσο και το Κάιρο ασκούν πιέσεις στα αντιμαχόμενα μέρη για μεγαλύτερη διάρκεια της εκεχειρίας, ελπίζοντας ότι αυτή θα εξελιχθεί σε μόνιμη.

Πηγές ανέφεραν ακόμα πως η Αίγυπτος και το Κατάρ πιστεύουν ότι η παράταση της κατάπαυσης του πυρός θα καταστήσει δυνατή την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς – και έτσι θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των στρατιωτών.

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και καλή θέληση για μια πορεία που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ειρήνη και πολιτική διευθέτηση», δήλωσε ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος στη WSJ. «Είναι μια προσπάθεια που έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές έχουν αποφύγει να χρησιμοποιήσουν την ανάπαυλα στις μάχες για να αξιοποιήσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες». Ένας άλλος Αιγύπτιος αξιωματούχος τόνισε ότι ο στόχος του Ισραήλ να καταστρέψει την Χαμάς «δεν είναι ρεαλιστικός και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ. Δεν έχουμε ξεκάθαρο όραμα σχετικά με το τι θα συμβεί μετά τον πόλεμο, αλλά υπάρχουν σημάδια αλλαγής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν – επί του παρόντος – συνομιλίες για την απελευθέρωση των ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες παρατάξεις στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι απαχθέντες άμαχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.