
Η ρωσική FSB ανακοίνωσε πως εντόπισε σε αποθήκη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Πόκροφσκ, χημικά όπλα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αποθήκη κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί με την απαγορευμένη χημική ουσία «χλωροπικρίνη», πλαστικά εκρηκτικά και δοχεία με βενζίνη, τα οποία κατά την έκρηξη μετατρέπονται σε δηλητηριώδεις ουσίες με ασφυκτική δράση.
A Ukrainian Armed Forces cache of chemical weapons was discovered near Krasnoarmeysk (Pokrovsk).
Improvised explosive devices for UAVs were seized from the cache. These devices consisted of vials containing the banned substance chloropicrin. These devices also contained plastic… pic.twitter.com/fLeRkwP1xU
— Victor vicktop55 commentary (@vick55top) November 22, 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τις διαταγές για την κατασκευή και τη χρήση των χημικών όπλων εναντίον Ρώσων στρατιωτών έδωσε ο διοικητής του 108ου τάγματος της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, λοχαγός Φιλιμόνοφ Σεργκέι Φιοντόροβιτς.
Σε βάρος του ασκήθηκε μία σειρά ποινικών διώξεων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.