ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Οι ένοπλοι της Χαμάς τρέμουν από φόβο»

Ο Γ.Γκάλαντ ορκίστηκε ότι το Ισραήλ θα αποκαταστήσει τις κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη Γάζα

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Οι ένοπλοι της Χαμάς τρέμουν από φόβο»

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται εναντίον των τρομοκρατών της Χαμάς μέχρι να επιστραφούν στο Τελ Αβίβ οι τουλάχιστον 239 όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας τους Ισραήλ δεκάδες παιδιά που απήχθησαν κρατούνται από «ζώα».

«Δεν θα σταματήσουμε τις μάχες μέχρι να τα πάρουμε πίσω. Ποιος πατέρας σταματά να ψάχνει τα παιδιά του; Τα βλέπω σαν τα δικά μου παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά. ΑΚόμη ισχυρίζεται ότι τα μέλη της Χαμάς που κρύβονται σε σήραγγες κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα ακούνε τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή και «τρέμουν από φόβο» καθώς αισθάνονται ότι βρίσκονται πολύ κοντά τους.

Ακόμη στέκεται στην πρόκληση που έχει ο ισραηλινός στρατός και δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη νέων μεθόδων προκειμένου είτε να μπουν στις σήραγγες είτε να τις καταστρέψει χωρίς να βλάψει τους ομήρους που πιθανόν να βρίσκονται εκεί. Σύμφωνα με τον Γκάλαντ αυτή η κατάσταση «θα βελτιωθεί τις επόμενες μέρες».

Επιπλέον ορκίζεται για ακόμα μία φορά ότι το Ισραήλ θα φτάσει στα ίχνη όλων των τρομοκρατών που συμμετείχαν στις σφαγές που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Όπως λέει αυτό μπορεί να κρατήσει έναν μήνα, έναν χρόνο, ή όσο και αν χρειαστεί. Παράλληλα μίλησε και για την Χεζμπολάχ η οποία σύμφωνα με τον Γκάλαντ «προσπαθεί να μας βλάψει επίσης, δεχόμενη το ένα χτύπημα μετά το άλλο». Μάλιστα δεν διστάζει να προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας ότι οι πιλότοι της αεροπορίας του Ισραήλ είναι έτοιμοι και περιμένουν εντολές έχοντας «το βλέμμα στραμμένο στο βορρά».

Παράλληλα χαιρετίζει τον αγώνα του Ισραήλ «ενάντια στο κακό, ενάντια σε αυτούς που ήθελαν να επιδείξουν δημόσια τις δολοφονίες [στις 7 Οκτωβρίου] για να μας διώξουν από τη γη μας», ενώ προσθέτει ότι έχει μιλήσει με στρατιώτες που του είπαν ότι θα κάνουν «τα πάντα» για να πετύχουν τη νίκη.

Επίσης ορκίστηκε ότι το Ισραήλ όχι μόνο θα ανοικοδομήσει αλλά θα αποκαταστήσει τις κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη Γάζα και καταστράφηκαν στις 7 Οκτωβρίου και εκκενώθηκαν στη συνέχεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γκάλαντ είπε ότι οι IDF χρησιμοποιούν απροσδιόριστες μεθόδους για να διασφαλίσουν ότι οι μαχητές της Χαμάς και οι Ισραηλινοί όμηροι δεν είναι μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εκκενώνουν τη Λωρίδα της Γάζας και κατευθύνονται προς το νότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.