ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ζ.Μπορέλ: «Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγμάτευση όσο προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεμο»

«Ο Β.Πούτιν έχει συγκεντρώσει 300.000 άνδρες»

Ζ.Μπορέλ: «Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγμάτευση όσο προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεμο»

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θα θελήσει να διαπραγματευτεί όσο προσπαθεί ακόμη να νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Βλέπω μια συγκέντρωση στρατευμάτων και στις δύο πλευρές, την ξεκάθαρη βούληση της Ρωσίας να προσπαθήσει να κερδίσει τον πόλεμο”, δήλωσε ο Μπορέλ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη. “(Η Ρωσία) δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγμάτευση όσο προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεμο”.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι δεν θα σταματήσει την εκστρατεία μέχρι οι στρατιωτικοί στόχοι της να επιτευχθούν.

Τα σχόλια του Μπορέλ διατυπώνονται την ίδια ημέρα που η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο στρατός της έπληξε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις και οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις εντός της Ρωσίας, καθώς και οι δύο πλευρές προσπαθούν να έχουν το πάνω χέρι ενόψει αυτού που το Κίεβο ελπίζει ότι θα είναι μια καθοριστική αντεπίθεση.

“Φοβάμαι ότι από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι, ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει 300.000 άνδρες εκεί, διπλάσιους σε σύγκριση με την έναρξη της εισβολής”, δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση.

Η παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία είναι “τεράστια”, εξακολουθούν να βομβαρδίζουν καθημερινά και να καταστρέφουν μη στρατιωτικές υποδομές, πρόσθεσε.

“Φοβάμαι ότι δεν το κάνουν αυτό χωρίς σχέδιο. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, που σημαίνει να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, γιατί αν δεν τη βοηθήσουμε, η Ουκρανία δεν μπορεί να αμυνθεί (μόνη της)”, είπε ο Μπορέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.