ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ουκρανία: Επανεκπαιδεύεται ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ για να επιστρέψει στα πεδία των μαχών

Η Τουρκία είχε επιτρέψει στους ηγέτες του Τάγματος να επιστρέψουν στην Ουκρανία μαζί με τον πρόεδρο Ζελένσκι

Ουκρανία: Επανεκπαιδεύεται ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ για να επιστρέψει στα πεδία των μαχών

Επανεκπαιδεύεται ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ για να επιστρέψει στα πεδία των μαχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι ηγέτες του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ που επέστρεψαν από την Τουρκία στην Ουκρανία θα συμμετάσχουν και πάλι στις εχθροπραξίες ως μέρος της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε προ τεσσάρων ημερών ο Alexander Pivnenko, διοικητής της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση Ukrainska Pravda.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε στις αρχές Ιουλίου ότι οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ που ήταν στο «Azovstal» και -μετά από σχετική συμφωνία- πήγαν στην Τουρκία, ως αιχμάλωτοι, επιστρέφουν στην Ουκρανία. 

Μάλιστα ο Β.Ζελένσκι δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία μαζί τους, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να τονίζει ότι «η Άγκυρα παραβίασε τις συμφωνίες απελευθερώνοντας τους ηγέτες του Αζόφ στην Ουκρανία». 

«Παράλληλα, κανείς δεν ενημέρωσε τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Ν.Πεσκόφ στο RIA Novosti.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, που είχε επιτευχθεί με την διαμεσολάβηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέντε Ουκρανοί διοικητές θα έπρεπε να παραμείνουν στην Τουρκία έως το τέλος του πολέμου «σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας και άνετης διαβίωσης».

«Επιστρέφουμε στην πατρίδα από την Τουρκία και φέρνουμε πίσω τους ήρωες μας. Οι Ουκρανοί μαχητές Ντενίς Προκοπένκο , Σβιατοσλάβ Παλαμάρ, Σερχίι Βολίνσκι, Όλεχ Χομένκο , Ντενίς Σλεγκα, επιτέλους θα είναι με τους οικείους τους», έγραψε νωρίτερα ο Β.Ζελένσκι, ο οποίος πιθανότατα έπεισε τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.