ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Επίδειξη ικανοτήτων των γαλλικών Rafale στα 4.000 χλμ.: Άσκηση προσβολής ναυτικού στόχου από το Ιόνιο στην Βαλτική

Στα πλαίσια της άσκησης του ΝΑΤΟ Neptune Strike (NEST) 2024

Επίδειξη ικανοτήτων των γαλλικών Rafale στα 4.000 χλμ.: Άσκηση προσβολής ναυτικού στόχου από το Ιόνιο στην Βαλτική

Με μια άσκηση με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον οι Γάλλοι έκαναν επίδειξη όχι μόνο της στρατιωτικής αλληλεγγύης μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αλλά και επίδειξη ικανοτήτων των μαχητικών Rafale (αν και εδώ στη ναυτική έκδοση Μ).

Έτσι στα πλαίσια της Neptune Strike (NEST) 2024 μαχητικό Rafale-M από το γαλλικό αεροπλανοφόρο “R71 Charles de Gaulle”  στην Μεσόγειο πραγματοποίησε αποστολή προσομοίωσης ναυτικής κρούσης στην Βαλτική σε απόσταση που άγγιξε τα 4.000 χλμ.!

Ο Γάλλος διοικητής της Ομάδας Κρούσης του γαλλικού ναυτικού ανέφερε ότι έδρασε μια μοίρα 18 μαχητικών Rafale M, ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας Atlantique 2. δύο αεροσκάφη E-2C Hawkeye Airborne Early Warning and Control (AWEC) και δύο ελικόπτερα Dauphin.

Οι Γάλλοι την περιέγραψαν ως “Aποστολή από το Ιόνιο μέχρι την Βαλτική”.

Το ΝΑΤΟ περιέγραψε τη Neptune Strike (NEST) ως μια πολυεθνική άσκηση ενισχυμένης επαγρύπνησης που έχει στόχο να βελτιώσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να ενσωματώνει θαλάσσιες δυνατότητες για την υποστήριξη της συμμαχικής άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.