ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιχείρηση «σκούπα» από την ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθησαν 13 άτομα

Όσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών

Επιχείρηση «σκούπα» από την ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθησαν 13 άτομα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε διήμερη (25-26/2) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου», στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα και εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές σε οικίες-κτίρια.

Οι συλλήψεις και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. από την διήμερη επιχείρηση

Πιο αναλυτικά:

Σύλληψη αλλοδαπού και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ακόμη δύο ατόμων για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθη προχθές (25-05-2023) σε περιοχή της Αττικής, αλλοδαπός καθώς αρνήθηκε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο.

Από την περαιτέρω προανάκριση και την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων, προέκυψε η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορούμενου καθώς και ακόμη δύο ατόμων συνεργών του, από τα οποία το ένα έχει ταυτοποιηθεί, σε ληστεία από οικία με ιδιαίτερη σκληρότητα που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2023 στην Καλλιθέα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- απείθεια, τετελεσμένη ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύλληψη αλλοδαπής για κλοπές κατ’ εξακολούθηση

Απογευματινές ώρες προχθές (25-05-2023) συνελήφθη αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, η ανωτέρω προέβαινε σε κλοπές αντικειμένων και χρημάτων από την οικία στην οποία εργαζόταν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της καθώς και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • χρυσή καρφίτσα,
 • χρυσίζον γυναικείο ρολόι χειρός,
 • χρυσίζουσα αλυσίδα λαιμού με χρυσίζον μενταγιόν και
 • -370- ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά, όπλα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων για άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -10- μαχαίρια τύπου σουγιά,
 • μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών,
 • -2- μεταλλικές κλειδαριές,
 • πλήθος κλειδιών οικιών και κλειδί οχήματος,
 • κινητό τηλέφωνο,
 • -28- ρολόγια χειρός και τσέπης,,
 • -7- σπαθιά,
 • -3.885- ευρώ, -20- συλλεκτικά νομίσματα καθώς και συλλογή με νομίσματα.

Σύλληψη αλλοδαπού και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου, για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ανηλίκων

Στο πλαίσιο προανάκρισης σχετικά με ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος τριών (3) ανηλίκων, η οποία έλαβε χώρα την 15-05-2023 στην Αθήνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού καθώς και τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου, για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (26-05-2023) στην οικία του αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι τύπου σουγιά και ως εκ τούτου συνελήφθη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- συμμορία τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες ληστείες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύλληψη -9- ατόμων για –κατά περίπτωση- αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με άτομα που αποκρύπτουν όπλα και κλοπιμαία σε οικίες καθώς και άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση πώλησης ποσοτήτων χαλκού, συνελήφθησαν εννιά (9) άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για –κατά περίπτωση- αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -3- κινητά τηλέφωνα,
 • -9- ρολόγια χειρός,
 • -20- πακέτα τσιγάρα χωρίς φορολογική ετικέτα,
 • στρατιωτικού τύπου μαχαίρι,
 • -3- αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου πεταλούδα,
 • -3- κινητά τηλέφωνα,
 • συνολική ποσότητα χαλκού βάρους -226- κιλών,
 • πλαστικό κιβώτιο περιέχων χαλκό και
 • κόφτης/σκύλα (αντικείμενο που χρησιμοποιείται προς την αποκοπή καλωδίων).

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας

Σχηματίστηκαν πέντε (5) δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος εννιά (9) ατόμων για –κατά περίπτωση- διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κλοπή καθώς και συμμορία που διαπράττει τετελεσμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους και συγκεκριμένα τον πορισμό εισοδήματος τους, ενώ εξιχνιάστηκαν εννιά (9) περιπτώσεις κλοπών από οικίες και κτίρια.

Πρόκειται για:

 • αλλοδαπό, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα, το Φεβρουάριο του 2023, διέπραξε δύο (2) κλοπές στην Κυψέλη,
 • αλλοδαπό, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2023, διέπραξε κλοπή στην Καισαριανή,
 • έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2022, διέπραξε κλοπή στην Καλλιθέα,
 • πέντε (5) άτομα, οι οποίοι το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2019 διέπραξαν τέσσερις (4) κλοπές σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Κολωνό και Εξάρχεια καθώς και
 • αλλοδαπό, ο οποίος τον Μάρτιο του 2023, διέπραξε κλοπή στην Αθήνα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.