Επόμενη γραμμή άμυνας για το Κίεβο ο νότιος Δνείπερος: «Εκεί θα μας χτυπήσουν οι Ρώσοι»

Το ουκρανικό πυροβολικό καταστρέφει κάθε υποδομή προσπαθώντας να σταματήσει την ρωσική προέλαση

Επόμενη γραμμή άμυνας για το Κίεβο ο νότιος Δνείπερος: «Εκεί θα μας χτυπήσουν οι Ρώσοι»

Ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία πρόκειται να εισέλθει σε μια νέα φάση, με τις περισσότερες συγκρούσεις να μετατοπίζονται προς ένα μέτωπο σχεδόν 350 χιλιομέτρων που εκτείνεται στα νοτιοδυτικά, από περιοχές κοντά στη Ζαπορίζια έως τη Χερσώνα, παράλληλα με τον ποταμό Δνείπερο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

Μια τέτοια κίνηση σημαίνει ότι το Κίεβο ουσιαστικά θα εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αντίστασης ανατολικά του Δνειπέρου με ότι αυτό σημαίνει για τις περιοχές του Χαρκόβου, του Σούμι που μαζί με τα ήδη απελευθερωμένα εδάφη θα φτάσει να βρεθεί υπό ρωσικό έλεγχο σχεδόν το 35% της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι συγκεντρώνονται στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, καθώς αναμένουν αντεπίθεση ή προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση, ανέφερε στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Μεγάλα κομβόι ρωσικών στρατιωτικών φορτηγών, τεθωρακισμένων καθώς και ρυμουλκούμενων πυροβόλων συνεχίζουν να απομακρύνονται από την περιοχή του Ντονμπάς και κατευθύνονται νοτιοδυτικά.

Τακτικά τάγματα που αριθμούν από 800 έως 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με την ενημέρωση του βρετανικού υπουργείου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ολοένα και περισσότερο επικεντρώνονται σε γέφυρες, αποθήκες πυρομαχικών και σιδηροδρομικές συνδέσεις στις νότιες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τη Χερσώνα με την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Παράλληλα ολοκληρώνεται η κατάληψη στρατηγικών σημείων στο Μπαχμούτ και το Πέσκι.

Την ίδια στιγμή εικόνες από καταληφθέν ουκρανικό οχυρό στην Σολεντάρ δείχνει το τεράστιο έργο οχυρωματικής που έχει χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις το Κιέβου και που γι αυτό τον λόγο επί της μεθορίου διεξάγονται ακόμα μάχες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν διασπαστεί η μεθοριακή γραμμή άμυνας των Ουκρανών απλά μετά δεν θα μπορέσουν στις πεδιάδες να συγκρατήσουν τις ρωσικές μηχανοκίνητες ροές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.