ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θεσσαλονίκη: 36χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς – Τον επανάφεραν άνθρωποι του ΕΚΑΒ

Θεσσαλονίκη: 36χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς – Τον επανάφεραν άνθρωποι του ΕΚΑΒ

Άνθρωποι του ΕΚΑΒ μετά από πολύωρο “αγώνα” κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή έναν 36χρονο άνδρα που υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, ο άντρας σωριάστηκε στο έδαφος λόγω της ανακοπής. Ο φίλος του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Οι δυο τους ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μαργαροπούλου, πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσε διασώστης του ΕΚΑΒ με μηχανή ταχείας ανταπόκρισης. Διαπίστωσε την κρισιμότητα της κατάστασης και ξεκίνησε το πρωτόκολλο αναζωογόνησης. Αμέσως μετά κατέφθασε το όχημα μικρού όγκου του ΕΚΑΒ για βοήθεια.

Λίγα λεπτά αργότερα και αφού ήταν σε εξέλιξη η προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στον 36χρονο, καταφθάνει και η Κινητή Ιατρική Μοναδα και ένα ασθενοφόρο για έξτρα βοήθεια.

Σαν από θαύμα ύστερα από 35 λεπτά επίμονης προσπάθειας αναζωογόνησης η καρδιά του άρχισε να χτυπάει και πάλι.

Ο 36χρονος παραδόθηκε από το προσωπικό της Κινητής Ιατρικής Μονάδας έχοντας τις αισθήσεις του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.