Π.Φιλιππίδης: Η πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής του

Π.Φιλιππίδης: Η πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε σήμερα στη 15η τακτική ανακρίτρια κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, που αποφάσισε την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς που είχε προβάλει και στην εισαγγελία. Δεν κατάφερε, όμως, με την απολογία του να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα και οι δυο δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…». Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος και ο γιός του.

Ο ηθοποιός που κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού απολογήθηκε κατά από άκρα μυστικότητα ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν ήδη καταθέσει τα τρία φερόμενα ως θύματα του ηθοποιού, ενώ από το ανακριτικό κατώφλι πέρασαν και κάποιοι μάρτυρες στην υπόθεση. Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι από την διαδικασία ίσως έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθοποιό σχετικά με μια από τις περιπτώσεις απόπειρας βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Ο γνωστός κωμικός κατηγορείται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Ο ίδιος στην πρώτη φάση της διαδικασίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και στο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα φέρεται να υποστήριξε ότι η γυναίκα που καταγγέλλει τον βιασμό ήταν εκείνη που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του. «Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου».

Την ίδια γραμμή φέρεται να κράτησε και για τα τρία κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται, ενώ αναφορά είχε κάνει και σε καταγγελίες που δεν εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη λόγω παραγραφής. Ειδικότερα, είχε αναφερθεί στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, υποστηρίζοντας ότι είχαν ερωτική σχέση, για την οποία ήταν σε γνώση και η σύζυγός του. «Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων» φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.