Λαμία: Στη φυλακή οι Ρομά που «χτυπούσαν» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων

Λαμία: Στη φυλακή οι Ρομά που «χτυπούσαν» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων

Ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε έτη μοίρασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στα 11 από τα 14 άτομα που αποτελούσαν τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Πέντε από αυτούς θα παραμείνουν στη Φυλακή, ενώ ένας ακόμη εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση του μακροσκελούς κατηγορητηρίου που περιελάμβανε, πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής ΑΤΜ τραπεζών, εφτά κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, 17 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών οχημάτων, κλοπή χαλκού και κλοπή από σπίτι.

Η βαρύτερη ποινή των πέντε ετών επιβλήθηκε σε 24χρονο που έχει προφυλακιστεί και φέρεται υπεύθυνος για τη σύσταση της συμμορίας, η έφεση του οποίου δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης, για πρώτη φορά στο Εφετείο Λαμίας εφαρμόστηκε ο νεοπαγής κανόνας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης για τέσσερα μέλη της συμμορίας (26 έως 38 ετών) στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών, που εκτίουν ήδη, αφού είχαν προφυλακιστεί, σε φυλακές της χώρας.

Από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ένας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, δύο με τρία έτη, δύο με 40 μήνες και ένας με 34 μήνες με την έφεσή τους όμως να έχει ανασταλτική δύναμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης δύο ακόμη άτομα, κάτοικοι Ανθήλης και Τυρνάβουαντίστοιχα, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.