ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ακράτα: Απατεώνες «σήκωσαν» 30.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένου

Ακράτα: Απατεώνες «σήκωσαν» 30.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένου

Άλλος ένας εύπιστος ηλικιωμένος κάτοικος Ακράτας έπεσε θύμα ενός ζευγαριού απατεώνων, που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και του είπαν ότι δήθεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την εφορία, τα οποία επρόκειτο δήθεν να πιστωθούν ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του.

Ο άνδρας που τηλεφώνησε στο θύμα, του ζήτησε τους κωδικούς e-banking του με το πρόσχημα ότι θα κατέθετε το ποσό που τάχα δικαιούται και εκείνος πείστηκε και τους έδωσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν από δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του ποσά ύψους 29.490 ευρώ! Από την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ακράτας, ταυτοποιήθηκαν τόσο ο «μαϊμού» εφοριακός όσο και μια γυναίκα στον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.

Πλήρωσε για κάρτα γραφικών αλλά δεν την παρέλαβε

Στην αγγελία που ανήρτησε στο διαδίκτυο ένας κάτοικος περιοχής των Ιωαννίνων που ενδιαφερόταν για την αγορά μιας κάρτας γραφικών υπολογιστή, απάντησε ένας άγνωστος που επικοινώνησε μαζί του και τον έπεισε να του καταθέσει 400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό για να του την στείλει. Ωστόσο, δεν την έστειλε ποτέ και το θύμα υπέβαλε μήνυση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι ταυτοποίησαν τον Έλληνα δράστη πέντε ημέρες αργότερα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.