Συμπλοκή Ρομά με αστυνομικούς στην Λέσβο: Έπεσαν πυροβολιασμοί – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Συμπλοκή Ρομά με αστυνομικούς στην Λέσβο: Έπεσαν πυροβολιασμοί – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Ρομά συνεπλάκησαν με αστυνομικούς στην Καλλονή της Λέσβου, έπεσαν πυροβολισμοί από την πλευρά των αστυνονιμικών, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, οι Ρομά διέλυσαν ένα περιπολικό και εν τέλει συνελήφθησαν οκτώ άτομα!

Οι συλληφθέντες Ρομά, γύρω στα 20 άτομα στο σύνολο τους, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις αστυνομικών που κλήθηκαν να διερευνήσουν καταγγελία για διατάραξη ησυχίας. Συγκεκριμένα, τους εξύβρισαν, τους απείλησαν, κινήθηκαν εναντίον τους και τραυμάτισαν αστυνομικό, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε περιπολικό όχημα.

Περιπολικό με δυο αστυνομικούς κινήθηκε αρχικά προς το σημείο, όπου όμως δέχθηκε αρχικά τη λεκτική επίθεση των διασκεδαζόντων, αναγκάζοντας τους να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι Ρομά στράφηκαν προς γειτονικό σπίτι απ’ όπου θεώρησαν ότι προήλθε η καταγγελία, απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι «θα την κάψουν».

Ακολούθησε δεύτερη επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία προκάλεσε την επίθεση εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ο ένας από αυτούς. Το γεγονός προκάλεσε την επέμβαση του άλλου, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για να εκφοβίσει τους επιτιθέμενους.

Το γεγονός προκάλεσε πανικό, μάλιστα μια έγκυος γυναίκα που συμμετείχε στο γλέντι λιποθύμησε, με τους επιτιθέμενους να θεωρούν ότι χτυπήθηκε από σφαίρα. Οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή ενώ οι Ρομά βανδάλισαν το περιπολικό αυτοκίνητο που είχε αφεθεί πίσω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού στην Καλλονή μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επτά άνδρες, εκ των οποίων ένας ανήλικος 17 ετών και μια γυναίκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.