ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Είμαστε αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ένστολων»

Αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Είμαστε αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ένστολων»

Την αντίθεση του στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας εξέφρασε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Αστυνομία, ο κ. Ρήγας ζήτησε «να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας» και κάλεσε τους συναδέλφους του να εμβολιαστούν, αλλά για την πιθανολογούμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας στην ΕΛΑΣ, τα Σώματα Ασφαλείας και γενικά στους ένστολους, είπε ότι «μας βρίσκει αντίθετους».

«Κάποιος που φοβάται ή αρνείται να κάνει το εμβόλιο δεν θα πιεστεί από το ότι δεν θα μπορέσει να πάει για καφέ, ούτε θα πιεστεί από κάποια άλλα μέτρα», είπε ο κ. Ρήγας.

«Θεωρούμε ότι η αναστολή εργασίας, που μπορεί να είναι ένα επόμενο στάδιο, θα φέρει μεγάλο πρόβλημα στο αγαθό της ασφάλειας … φανταστείτε πώς θα ήταν αν υπήρχαν εκατοντάδες ή χιλιάδες συνάδελφοι σε αναστολή εργασίας. Πρέπει να το σκεφτούμε λίγο σοβαρά κι εμείς και η Πολιτεία».

Για την πιθανότητα αντί αναστολών εργασίας να υπάρξει επιβολή αντικινήτρων στην ταχύτητα προαγωγής και αντίστοιχης μισθολογικής εξέλιξης για ανεμβολίαστους, ο κ. Ρήγας αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «θα το δούμε στα συλλογικά μας όργανα, όταν ακούσουμε επίσημα από την Πολιτεία τι έχει σχεδιάσει. Εμείς έχουμε να πούμε ότι επειδή σαν κοινωνία πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δεν χρειάζεται κοινωνικός αυτοματισμός, το “γιατί εσείς κι όχι εμείς”. Με την ίδια λογική μπορούμε κι εμείς να επικαλεστούμε δεκάδες άλλες εργασιακές ομάδες που έρχονται σε επαφή και δεν ακούγεται κάτι για υποχρεωτικότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι συνάδελφοι που έχουν εμβολιαστεί είναι 63%-65%, υπολογίστε και ένα 10% που έχουν νοσήσει», προσέθεσε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.