Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του αστυνομικού της φρουράς της βουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, με τραγικό θύμα τον 23χρονο δικυκλιστη Ιάσονα.

Να σημειωθεί ότι εάν δεν είχε γίνει η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με το βίντεο του pronews.gr το οποίο κατέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα και ένα άλλο αστυνομικό έξω από τη Βουλή να διώχνει τον κόσμο και τους αυτόπτες μάρτυρες η υπόθεση δεν θα είχε πάρει τις διαστάσεις που πήρε και την πιθανή συγκάλυψη που θα ακολουθούσε. Εκτός αυτού χρειάστηκαν επτά μήνες για να ασκηθεί η δίωξη.

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής, ενώ η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα στα οποία επιβαίνουν υπουργοί ή βουλευτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας, κάτι όμως που δεν έκανε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός Ιάσονας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.