ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Άσκηση «Παρμενίων-21»: Την Τρίτη θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Άσκηση «Παρμενίων-21»: Την Τρίτη θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Στο πλαίσιο της Άσκησης ΤΑΜΣ «Παρμενίων-21» την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα, δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων γίνεται δοκιμή στις σειρήνες πολέμου για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν και φυσικά για να εξασκείται και ο κόσμος σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.

Η δοκιμή γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας και χωρίζεται σε δυο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, στις 11 ακριβώς ακούγεται για ένα λεπτό ένας διακοπτόμενος ήχος, ο οποίος σημαίνει αεροπορική επιδρομή. Αμέσως μετά, στις 11:05 ακούγεται ένας μακρόσυρτος ήχος για ένα λεπτό επίσης, ο οποίο σημαίνει τη λήξη του συναγερμού.

Η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης),

τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.