ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Ελεύθερος και ωραίος» ο εκλεκτός της κυβέρνησης Μένιος Φουρθιώτης

«Ελεύθερος και ωραίος» ο εκλεκτός της κυβέρνησης Μένιος Φουρθιώτης

Με μια απόφαση η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της, ο εκλεκτός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μ.Φουρθιώτης, παρά τις σοβαρότατες κατηγορίες για τις οποίες είχε προφυλακιστεί, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τον ανακριτή, ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία που υπάρχουν και αποφάνθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Με διάταξη ο ανακριτής αντικαθιστά την προφυλάκιση του Φουρθιώτη με συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής θα πρέπει να πληρώσει εγγύηση 30.000 ευρώ, να παρουσιάζεται 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Εντυπωσιακός και ίσως για πρώτη φορά μπαίνει και ο όρος της απαγόρευσης να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά προγράμματα, προφανώς για να μην θυμούνται οι πολίτες τα έργα και τις ημέρες του αγαπημένου τηλεστάρ της κυβέρνησης.

Έτσι ο Μ.Φουρθιώτης βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες.

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα (δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα): ηθική αυτουργία στην επίθεση που έγινε στις 16 Απριλίου στο σπίτι του, σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταγγελία.

Δίωξη έχει ασκηθεί και στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τους οποίους φέρεται να γνώριζε επειδή είχαν απασχοληθεί ως προσωπικοί συνοδοί του και οι οποίοι κατηγορούνται ότι την ίδια μέρα έκαναν την επίθεση στο σπίτι του και πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Η δίωξη εναντίον τους αφορά τη σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών κ.ά.

Οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη είχαν αρνηθεί επίσης τις κατηγορίες επικαλούμενοι τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που, όπως λένε, καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επέμειναν επίσης πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.