Αιματηρό επεισόδιο με Ρομά στο Πέραμα: Σεσημασμένος για ληστεία ο νεκρός – Πώς σημειώθηκε η άγρια καταδίωξη (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με Ρομά στο Πέραμα: Σεσημασμένος για ληστεία ο νεκρός – Πώς σημειώθηκε η άγρια καταδίωξη (βίντεο)

Μαστίζει η εγκληματικότητα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου είχαμε μια ακόμη άγρια καταδίωξη, αυτή τη φορά στο Πέραμα, από την οποία έχασε τη ζωή του ένα άτομο και τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν στη Λεωφόρο Θηβών ένα ύποπτο όχημα που είχε σπασμένο φινιστρίνι, ένδειξη κλοπής, και αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχου.

Οι ένστολοι έκαναν σήμα στους επιβαίνοντες να σταματήσουν το όχημα, ο οδηγός όμως επιτάχυνε και άρχισε η καταδίωξη.

Όταν έφτασαν στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, ο οδηγός έκανε ελιγμούς για να ξεφύγει, χτυπώντας σταθμευμένα οχήματα, και φαίνεται ότι χτύπησε και μηχανές των αστυνομικών.

Τότε, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τον οδηγό και τραυματίζονταν έναν από τους άλλους δύο επιβαίνοντες. Ο τρίτος το έσκασε από το σημείο πεζός.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, που νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η κατάστασή τους, είναι ελαφριά.

Η ταυτότητα των δραστών

Να τονιστεί πως ο οδηγός, ο οποίος έπεσε νεκρός, φαίνεται να είναι σεσημασμένος. Ειδικότερα, πρόκειται για άτομο που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι 20 ετών.

Ο τραυματίας, που νοσηλεύεται, αρνείται να πει στα στοιχεία του και οι Αρχές θα προχωρήσουν στην ταυτοποίησή του από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Δεν υπάρχουν, ακόμα, πληροφορίες αναφορικά με το τρίτο άτομο. Να σημειώσουμε ότι οι δράστες φέρεται να είναι Ρομά.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στη Δυτική Αττική για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τι δηλώνουν μάρτυρες

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό για όλα όσα άκουσε το βράδυ.

«Ξύπνησα από τους πυροβολισμούς. Πάρα πολλοί πυροβολισμοί. Βγήκα στο παράθυρο και είδα έναν αστυνομικό να τρέχει» επεσήμανε η κάτοικος, κρίνοντας πως μάλλον ο ένστολος κυνηγούσε το άτομο που διέφυγε.

«Ήταν μία μηχανή της ΔΙΑΣ κάτω από τις μπροστινέ ρόδες του αυτοκινήτου των δραστών. Άλλη μία, άκουσα γιατί δεν κατέβηκα, ήταν στο σούπερ μάρκετ και άλλες δύο είχαν πέσει κάτω» περιέγραψε.

Σύμφωνα με την ίδια, το περιστατικό διήρκεσε για πάνω από μία ώρα και τόνισε πως δεν έχει ξανασυμβεί τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν.

Ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ στο οποίο κατέληξε η μία μηχανή, είπε στο ίδιο μέσο πως «μία μηχανή έφυγε και μπήκε μέσα εδώ, ήταν της ΖΗΤΑ».

Σημείωσε πως ήταν καμία 10άρια οι μηχανές της αστυνομίας και οι 5-6 κατέληξαν κάτω.

Ο ίδιος, παράλληλα, σημείωσε πως ο νεκρός κείτονταν στο έδαφος, όπως και ο τραυματίας.

Κατά τις εκτιμήσεις του, ακούστηκαν περίπου 10 πυροβολισμοί αλλά δεν γνώριζε εάν υπήρξε «ανταλλαγή πυροβολισμών».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου Εισαγγελέα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.