ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφτασαν στην Αθήνα 269 Αφγανοί – Αναμένονται ακόμη 98!

Έφτασαν στην Αθήνα 269 Αφγανοί – Αναμένονται ακόμη 98!

Στην Αθήνα έφτασαν σήμερα Κυριακή, μέσω Τιφλίδας, 269 Αφγανοί – στην πλειονότητά τους δικαστικοί – στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ να παρέχουν ανθρωπιστική στήριξη στους πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν, αλλά οι Ταλιμπάν τους άφησαν να φύγουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, ακόμη μία πτήση με 98 άτομα. Και οι 367 Αφγανοί πολίτες έρχονται στην Ελλάδα για «προσωρινή» φιλοξενία, αλλά φυσικά τίποτε μονιμότερο του προσωρινού.

Την πτήση υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννης Σφυράκης και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Ευαγγελία Κτιστάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι 269 Αφγανοί πολίτες κατά την άφιξή τους, υποβλήθηκαν σε rapid test, καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταλύματα. Η μεταφορά στα διαμερίσματα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του οργανισμού μετανάστευσης, αν και «προσωρινά»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.