Επίθεση με βιτριόλι: Ποινή κάθειρξης 15 ετών για την Έφη Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Ποινή κάθειρξης 15 ετών για την Έφη Κακαράντζουλα

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθιας.

Με τη μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα, βάζοντας γράφοντας τους τίτλους τέλους στην πολύκροτη δίκη.

Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από οκτώ συνεδριάσεις είχε αποφασίσει ομόφωνα την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Επεισόδιο ανάμεσα στην Ιωάννα και τον Κεχαγιόγλου, δικηγόρο της Κακαράντζουλα

Δεν είχε ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Στην αγόρευσή του, ο Σάκης Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι «ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας μου δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με τον μισθό της. Για τον λόγο αυτό η υπεράσπιση δεν θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας».

Κατά την έναρξη της αγόρευσής του, ο Σ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε ξανά τη συμπάθεια και τη συμπόνοια του στην Ιωάννα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα», και πρόσθεσε ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν τον ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η τοποθέτηση αυτή του συνηγόρου υπεράσπισης προκάλεσε την αντίδραση της Ιωάννας, η οποία ψέλλισε κάποια λόγια που δεν ακούστηκαν, ωστόσο ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανέναν. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης είπε πως παρότι η 36χρονη κατηγορούμενη έχει χαρακτηριστεί αμετανόητη, εν τούτοις έχει ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη για την πράξη της.

Επιπλέον, ζήτησε από τους δικαστές και τους ενόρκους να μην επηρεάζονται από την κοινή γνώμη και τα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά να κρίνουν με βάση τη δικογραφία και την ακροαματική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αγόρευση του κ. Κεχαγιόγλου συνεχίζεται και αναμένεται να επιμείνει στο αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας. Στο δικαστήριο βρίσκεται και η κατηγορούμενη. Όταν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του, πιθανότατα εντός της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.