ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέες συλλήψεις Κουβανών στο αεροδρόμιο Ζακύνθου – Υποψίες για διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Νέες συλλήψεις Κουβανών στο αεροδρόμιο Ζακύνθου – Υποψίες για διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, που προκαλούν πολλά ερωτηματικά στις Αρχές.

Ο τελευταίος συλληφθέντας ανήκει, όπως και οι άλλοι ομοεθνείς του που συνελήφθησαν, στο γκρουπ με τους 210 περίπου Κουβανούς που ταξίδεψαν, από την Αβάνα στη Μόσχα και από εκεί βρέθηκαν στη Σερβία.

Το μακρύ δρομολόγιό τους, είχε ως προτελευταίο προορισμό την Αθήνα και έχει ενδιαφέρον να εξακριβωθεί από πού και με ποιον τρόπο κατάφεραν να περάσουν από τα ελληνικά σύνορα.

Έπειτα επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου κι έφτασαν στον Λαγανά όπου κατέληξαν σε ξενοδοχείο. Ενενήντα από τους συνολικά 210 Κουβανούς επιχείρησαν να πετάξουν χθες το απόγευμα με πτήση της RyanAir για Μιλάνο έχοντας πρώτα προχωρήσει σε online check in ώστε να συγκεντρωθούν απευθείας στην αίθουσα αναμονής.

Γιατί οι Κουβανοί επέλεξαν το αεροδρόμιο της Ζακύνθου

Ωστόσο παρατηρητικός υπάλληλος του αεροδρομίου, διαπίστωσε ότι οι Κουβανοί ταξίδευαν με ελλιπή έγγραφα, δηλαδή, δεν έφεραν βίζα μαζί με το διαβατήριό τους. Γι’ αυτό και ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές όπου και συνέλαβαν τους 90 Κουβανούς.

Ο ομοεθνής τους που συνελήφθη πριν από λίγο, προσπάθησε να ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο, δηλαδή να επιβιβαστεί σε πτήση της RyanAir με προορισμό το Μιλάνο ομως κι αυτός έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ερώτημα γιατί οι Κουβανοί επέλεξαν τη Ζάκυνθο ως τελευταίο σταθμό, προτού πετάξουν για Ιταλία με σκοπό να ζητήσουν άσυλο, έχοντας πρώτα διανύσει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, εξηγεί ότι οι Κουβανοί μετανάστες είχαν πληροφορίες ότι οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου είναι χαλαροί, ποντάροντας στο γεγονός ότι άλλοι συμπατριώτες τους, σε μεμονωμένες περιπτώσεις τα είχαν καταφέρει. Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο, όλο αυτό να έχει οργανωθεί από διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.