Παιανία: Διανομείς έστησαν ενέδρα σε… συναδέρφους τους & τους ξάφρισαν – Έκλεψαν και το φαγητό που μετέφεραν!

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Παιανία: Διανομείς έστησαν ενέδρα σε… συναδέρφους τους & τους ξάφρισαν – Έκλεψαν και το φαγητό που μετέφεραν!

Άνευ προηγουμένου είναι τα όσα συνέβησαν στην Παιανία, καθώς ντελιβεράδες είχαν συστήσει συμμορία και λήστευαν συναδέρφους τους, αρπάζοντάς τους, όχι μόνο τις εισπράξεις αλλά… και τα φαγητά που μετέφεραν!

Οι άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Παιανίας πριν από λίγες ημέρες κλήθηκαν να εξιχνιάσουν δύο ληστείες εις βάρος διανομέων γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων. Και τα δύο περιστατικά είχαν κοινά σημεία, ενώ οι δράστες διέπραξαν ένα σοβαρό λάθος το οποίο γρήγορα οδήγησε στα ίχνη τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την πρώτη ημέρα του 2022 και γύρω στις έντεκα και μισή το βράδυ, ένας 36χρονος διανομέας του ταχυφαγείου ανέλαβε να πάει μια παραγγελία σε συγκεκριμένη οδό στη Παιανία. Μη μπορώντας να βρει την οικεία που θα έπρεπε να παραδώσει τις πίτσες, τότε τηλεφώνησε στην τηλεφωνικό αριθμό που του είχε αφήσει ο υποτιθέμενος πελάτης.

Στην κλήση απάντησε ένας άνδρας ο οποίος οδήγησε το διανομέα σε ένα άλλο σημείο. Εκεί τον περίμεναν τρία άτομα τα οποία φορούσαν κουκούλες full face. Με την απειλή μαχαιριού και με τη χρήση βίας του απέσπασαν το ποσό των 340 ευρώ αλλά και τις πίτσες της παραγγελίας.

Έξι ημέρες αργότερα επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου του 2022 ένας 39χρονος ντελιβεράς ταχυφαγείου έπεφτε και αυτός θύμα ληστείας. Αργά το βράδυ ο διανομέας ανέλαβε να παραδώσει μια παραγγελία.

Αφού δεν μπορούσε να βρει τη διεύθυνση τότε επικοινώνησε τηλεφωνικός με τον άνθρωπο που είχε κάνει την παραγγελία. Ο άντρας ζήτησε από τον διανομέα να κατευθυνθεί προς ένα κοντινό σημείο. Όταν ο ανυποψίαστος ντελιβεράς έφτασε, εκεί τον περίμεναν τέσσερα άτομα τα οποία με την απειλή μαχαιριών του αφαίρεσαν 260 ευρώ και τις παραγγελίες που μετέφερε.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Παιανίας που ανέλαβαν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, αναζήτησαν του κατόχους των τηλεφωνικών αριθμών από τις οποίες έγιναν οι παραγγελίες. Όπως διαπίστωσαν, οι αστυνομικοί οι δράστες είχαν πέσει σε ένα σοβαρό λάθος το οποίο θα οδηγούσε γρήγορα στα ίχνη τους.

Ποιο ήταν αυτό; Οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποίησαν για να οδηγήσουν τους συναδέρφους τους στις ενέδρες τους, ανήκαν είτε στους ίδιους είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί ψάχνοντας τους αριθμούς και στο viper εντόπισαν τα άτομα που πραγματικά τα χρησιμοποιούσαν αλλά και τις φωτογραφίες τους.

Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 22 και 27 ετών τα οποία ήταν γνωστά στην περιοχή της Παιανίας καθώς εργάζονταν ως διανομείς σε κατάστημα – καφέ το οποίο μάλιστα βρίσκεται κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Παιανίας.

Έτσι οι άνδρες του τμήματος Ασφάλειας της Παιανία αμέσως έσπευσαν στις οικείες των δραστών. Ο 22χρονος έλειπε από το σπίτι του ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μια κουκούλα full face, ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και ένα κόκκινο μπουφάν, το οποίο φέρεται να φορούσε στις ληστείες κατά των συναδέρφων του.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξω από την οικεία του τον δεύτερο δράστη ο οποίος αρχικά αντιστάθηκε στους αστυνομικούς καθώς προσπάθησε να τους απωθήσει με κλωτσιές και μπουνιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο οι αστυνομικοί ακινητοποιήσαν τον 27χρονο και του πέρασαν χειροπέδες. Πάνω του βρέθηκε το ποσό των 325 ευρώ, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν και οι κλήσεις προς το κατάστημα στο οποίο εργάζονταν τα θύματα. Μάλιστα ο 27χρονος παραδέχτηκε την συμμετοχή του σε μια εκ των δύο ληστειών, σε αυτή την 8ης Ιανουαρίου του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.