ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πώς θα ενημερώνονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 για τα πρόστιμα – Τι κάνουν όσοι θέλουν να υποβάλουν ένσταση

Δείτε αναλυτικά

Πώς θα ενημερώνονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 για τα πρόστιμα – Τι κάνουν όσοι θέλουν να υποβάλουν ένσταση

Στο emvolio.gov.gr θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών.

Στη χθεσινή ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη από το υπουργείο Υγείας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και διευκρινίσεις αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από χθες σε όσους συμπολίτες μας 60 χρονών και πάνω δεν φρόντισαν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Πιτσιλής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατ’ εφαρμογή του νόμου, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα δηλώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτους της ηλικίας τους, και παρά την υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 16η ημέρα κάθε μήνα».

Πώς θα ενημερώνονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες για τα πρόστιμα

Για την πρώτη φορά, αυτό θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιανουαρίου και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί το πρόστιμο μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες που προβλέπονται από την ΑΑΔΕ, δηλαδή μέσα από την ψηφιακή πύλη και θα εμφανίζονται στις οφειλές. Περαιτέρω από τον κατάλογο αυτό, θα εξαιρούνται πρόσωπα που δεν κατοικούν στην Ελλάδα ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Τι κάνουν όσοι θέλουν να υποβάλουν ένσταση

Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myaade, στο gov.gr. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, όσοι πολίτες θέλουν να υποβάλλουν αιτιολογημένη αίτηση αναίρεσης του προστίμου, θα μπορούν να το πράττουν μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr με την χρήση των κωδικών Taxisnet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, μπορεί να υπάρξει και ενημέρωση για αλλαγή κατοικίας, ή ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση με τον παραπάνω τρόπο. Τέλος, σε περίπτωση που το πρόστιμο ακυρωθεί, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός τον επόμενο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.