Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για κυκλώματα μαστροπείας – «Ψάρευαν κορίτσια σε σχολικές εκδρομές»

Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς αναφορικά με τη δράση κυκλωμάτων μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για κυκλώματα μαστροπείας – «Ψάρευαν κορίτσια σε σχολικές εκδρομές»

Συγκλονίζει η καταγγελία που έκανε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος παρέδωσε – όπως είχε προαναγγείλει – τα στοιχεία αναφορικά με κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να δρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο γνωστός ποινικολόγος παρέδωσε στην εισαγγελία τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και σημείωσε: «Ακόμη και ο πιο διεστραμμένος ανθρώπινος νους θα δυσκολευόταν να φανταστεί ότι κάποιοι θα έφθαναν στο σημείο να “αλιεύσουν” νεαρά κορίτσια για να τα μυήσουν στα ναρκωτικά και να τα ωθήσουν στην πορνεία μέσα από τη… διοργάνωση μαθητικών εκδρομών».

Δήλωσε, σύμφωνα με τo thesstoday.gr, σοκαρισμένος από τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή του.

«Με δέλεαρ την “καλή ζωή”, το εύκολο χρήμα και τη γνωριμία με “επώνυμους”, τα μέλη των κυκλωμάτων της νύχτας φέρεται ότι είχαν στήσει μία επιχείρηση “αλίευσης” μαθητριών που εντόπιζαν κατά τη διάρκεια των πενθήμερων εκδρομών ιδιωτικών λυκείων. Ένας εκ των ιδιοκτητών γνωστού τουριστικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης- ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται ως επικεφαλής ενός από τα κυκλώματα μαστροπείας που, όπως καταγγέλλεται, δρουν στη νύχτα- αναλάμβανε τη διοργάνωση των εκδρομών αλλά και των πάρτι αποφοίτησης. Εκεί, οι άνθρωποί του “ψάρευαν” κοπέλες στις οποίες πλάσαραν ναρκωτικά και όταν διασφάλιζαν τον εθισμό τους, τις προωθούσαν σε πάρτι οργίων και στη συνέχεια στην εκπόρνευση» κατήγγειλε ο δικηγόρος.

Τα ηχηρά ονόματα

Στον φάκελο που παρέδωσε και ο οποίος απευθύνεται σε: Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και Εισαγγελέα Διαφάνειας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των κυκλωμάτων.

Μεταξύ αυτών, όπως είπε, είναι επώνυμοι επιχειρηματίες, «μπράβοι» αλλά και αστυνομικοί.

«Οι πληροφορίες έφθασαν, σταδιακά, στο γραφείο μου από άτομο που φαίνεται να γνωρίζει “πρόσωπα και πράγματα” στο χώρο της νύχτας» επεσήμανε και συνέχισε: «Το άτομο αυτό καταγγέλλει συγκεκριμένα πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων, όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, μαστροπείας, διακίνησης ναρκωτικών, παράνομου τζόγου και φοροδιαφυγής. Επειδή εγώ σε όλη μου την επαγγελματική καριέρα έμαθα να λειτουργώ με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω άμεσα τις εισαγγελικές αρχές».
Στα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον κ. Διαλυνά γίνεται λόγος για την ύπαρξη τριών ομάδων στο χώρο της «νύχτας» στην πόλη, οι οποίες έχουν ιεραρχία και δράση που παραπέμπει σε εγκληματικές οργανώσεις.

«Το άτομο που μου προσκόμισε τις καταγγελίες μου ανέλυσε τη διάρθρωση αυτών των εγκληματικών κυκλωμάτων, αναφέροντας ως αρχηγούς γνωστά πρόσωπα της νύχτας. Ως μέλη χρησιμοποιούνται άτομα στα οποία δίνεται ένα μικρό ποσοστό μετοχών, της τάξης του 3-5% από κεντρικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν ως “βιτρίνα” για τη διενέργεια μίας σειράς εγκληματικών πράξεων. Μεταξύ των πληροφοριών, μάλιστα, γίνεται αναφορά και σε κάποια από τα πρόσωπα που “γνωρίσαμε” από την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας και φέρονται να συμμετείχαν στο πάρτι το οποίο οργανώθηκε, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη σουίτα του ξενοδοχείου» κατήγγειλε ο κ. Διαλυνάς.

Εμπλοκή αστυνομικών

Σημασία, ωστόσο, έδωσε και στον ρόλο που φέρεται ότι παίζουν αστυνομικοί, που εργάζονται στις υποδοχές νυχτερινών μαγαζιών και δίνουν, όπως κατήγγειλε, πληροφορίες «εκ των έσω», έναντι αδράς αμοιβής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μου καταγγέλθηκε η εμπλοκή αστυνομικών οι οποίοι είτε παρέχουν “προστασία” σε μαγαζιά, είτε εργάζονται στην υποδοχή. Το σοβαρότερο, όμως, είναι ότι οι περισσότεροι έχουν αναλάβει, με αντάλλαγμα υψηλές οικονομικές απολαβές να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ» υπογράμμισε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.