Κλειστή η Λεωφόρος Συγγρού: Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα – Ελέγχουν τζαμαρίες και το δίκτυο φυσικού αερίου (βίντεο)

Τα συντρίμμια της έκρηξης έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 200 μέτρων

Κλειστή η Λεωφόρος Συγγρού: Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα –  Ελέγχουν τζαμαρίες και το δίκτυο φυσικού αερίου (βίντεο)

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Συγγρού από τα ξημερώματα, όταν και σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εξαώροφο κτήριο επί του αριθμού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 78χρονος και να προκληθούν ζημιές σε κτήρια, ακόμα και σε απόσταση περί τα 200 μέτρα.

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στις 5 το απόγευμα, η λεωφόρος Συγγρού ήταν κλειστή, και στα δύο ρεύματα, για λόγους ασφαλείας. Από τη μία πρέπει να καθαριστούν τα συντρίμμια, που έχουν διασκορπιστεί παντού, και από την άλλη γίνονται έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίου και σε παρακείμενα κτήρια, καθώς η διαρροή αερίου φαίνεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης, που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν ολόκληρες τζαμαρίες, που κυριολεκτικά κρέμονται στο κενό. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο.


Πιο συγκεκριμένα, η Συγγρού παραμένει κλειστή απο το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, η Συγγρού θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις απογευματινές ώρες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για το πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία. Αρμόδια να «απαντήσει» σε αυτό το ερώτημα, είναι η Πυροσβεστική, η οποία πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ανατρέπουν πάντως όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.