«Σκύψε πιο κάτω δεν θα το ξαναπώ» – «Θα πνιγώ δεν θέλω»: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον σάτυρο ρασοφόρο των Κ.Πατησίων

«Μου πήρε το κεφάλι μου και το έβαλε στο πράγμα του»

«Σκύψε πιο κάτω δεν θα το ξαναπώ» – «Θα πνιγώ δεν θέλω»: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον σάτυρο ρασοφόρο των Κ.Πατησίων

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες της 17χρονης -σήμερα- κοπέλας για τον βιασμό της από τον σάτυρο ρασοφόρο, Στέφανο Βερλέκη, στα Κάτω Πατήσια.

Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της σεξουαλικής κακοποίησής της από τον 37χρονο ιερέα, η 17χρονη ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε όταν φοιτούσε στο γυμνάσιο, λόγω της γνωριμίας του με τη θεία της.

Οταν ξεκίνησε να πηγαίνει στο Κατηχητικό, ο σατανικός παπάς προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποσπάσει πληροφορίες για την προσωπική ζωή της και μάλιστα ρωτούσε αν είχε σχέση με κάποιο αγόρι, συμβουλεύοντάς τη να έχει κοντά της τον πνευματικό της.

«Μου έλεγε ότι “τον πνευματικό πρέπει να τον έχεις, να είναι ο Θεός σου, να είναι η μαμά σου, να είναι ο μπαμπάς σου, να είναι η αδελφή σου, να είναι τα πάντα ο πνευματικός σου… πάνω απ’ όλα γιατί είναι η σύνδεσή σου με τον Θεό”. Ας πούμε με την Τζένη (σ.σ.: αναφέρθηκε σε μια κοπέλα που πήγαινε πρώτη λυκείου) ήταν συνέχεια μαζί… “Ξέρεις, με την Τζένη υπάρχουν κάποια στάδια που πρέπει να ολοκληρώσεις” μου λέει… Και του λέω: “Τι στάδια;” Μου λέει: “Ας πούμε με την Τζένη τα έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν όλα”…» κατέθεσε το ανήλικο κορίτσι, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα 14 του!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ακόμη, ο παπα-Στέφανος την παρότρυνε να του στέλνει φωτογραφίες στο Instagram, ζητώντας της να του δείξει όχι το πρόσωπό της, αλλά «λίγο πιο κάτω», χωρίς εκείνη να μπορεί να καταλάβει πού το πήγαινε. Ωστόσο, οι πονηρές διαθέσεις του έγιναν αντιληπτές όταν, κατά τη διάρκεια μιας εξομολόγησης, της ζήτησε να παίξουν ένα… παιχνίδι.

«Εκλεισα τα μάτια μου, έτρεμα πάρα πολύ. Μου λέει “μην τρέμεις, να δεις που κατά τη διάρκεια αυτών των βημάτων θα νιώθεις μια γαλήνη, θα ηρεμήσεις από τα προβλήματά σου και θα νιώθεις καλύτερα”».

Οπως κατέθεσε η 17χρονη, η οποία αποπειράθηκε δύο φορές να αυτοκτονήσει, ο 37χρονος έπιασε στη συνέχεια το χέρι της και το ακούμπησε πάνω στο μόριό του.

«Μου λέει “γιατί φοβήθηκες, δεν είναι κάτι, ακούμπησέ το, εξερεύνησέ το”. Του λέω “όχι, δεν θέλω”. Μου λέει “μη φοβάσαι, δεν είναι κάτι” και μου πήρε πάλι το χέρι με το ζόρι και το έβαλε εκεί και το ακουμπούσε μόνος του. Μου λέει “γιατί φοβάσαι, θες να σου δώσω ένα φιλάκι;”. Και μου έδωσε ένα φιλί στο στόμα και εκείνη τη στιγμή ένιωσα πολύ άβολα… Από τον φόβο μου δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με το σώμα μου… Και είχε πάρει το χέρι μου στο πράμα του και με φιλούσε και μου λέει “αυτή θα είναι η κρυφή μας σχέση και δεν θα πρέπει να το πεις σε κανέναν… Εντάξει, κουκλάρα μου; Δεν πρέπει να το μάθει κανένας, γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσεις…”» ανέφερε το άτυχο κορίτσι, προσθέτοντας ότι φοβήθηκε πως ο ιερέας θα τη σκοτώσει.

Στην επόμενη εξομολόγηση ο σάτυρος παπάς υποχρέωσε την ανήλικη να καθίσει δίπλα του στην έδρα του εξομολογητηρίου και, αφού έβαλε το χέρι της πάνω στο μόριό του και άρχισε να της χαϊδεύει το στήθος, την εξανάγκασε σε πεολειχία.

«Μου λέει “σκύψε κάτω”. Του λέω “δεν θέλω”. Μου λέει “σου είπα να σκύψεις κάτω, δεν θα το ξαναπώ”. Εσκυψα στα γόνατα… Μου πήρε το κεφάλι μου και το έβαλε στο πράμα του και έκανα έτσι… Λέω “θα πνιγώ, δεν θέλω, πρέπει να φύγω, έχω αργήσει”. Εκείνος μου είπε “έλα, δεν ήταν ωραίο; Πρέπει να μάθεις να το κάνεις καλά αυτό, γιατί δεν είσαι καλή…”» περιέγραψε η 17χρονη, η οποία επέστρεψε τρέμοντας στο σπίτι της και έκανε μπάνιο! Επειτα από αυτό απέφευγε για καιρό τον ιερέα.

Ομως ο 37χρονος, με την πρόφαση ότι χρειαζόταν βοήθεια με κάτι υπολογιστές, την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του, όπου την κακοποίησε ακόμη μια φορά. Σε δηλώσεις του ο ιερέας αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Είμαι αθώος, αδίκως κατηγορούμαι και διασύρομαι. Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη αποδεικνύει την αθωότητά μου. Δεν τη βίασα, γιατί δεν έχει διαρραγεί ο παρθενικός της υμένας. Οι χώροι που κατηγορούμαι ότι τη βίασα φέρουν τζαμαρίες και κλειδιά έχουν έξι άνθρωποι. Κανείς ποτέ δεν αντιλήφθηκε τίποτα; Είναι ο λόγος ο δικός μου απέναντι στον λόγο της. Ομως η ανήλικη δεν έχει πειραχτεί και το στοιχείο αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί από καμία κατάθεση. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου και τη σύζυγό μου, που είναι στο πλευρό μου, με πιστεύει και με στηρίζει» ανέφερε, μιλώντας μέσω του δικηγόρου του, στην εκπομπή «Το πρωινό».

Οι σκηνές ζήλιας στη μικρή για αναρτήσεις στο Instagram

Ο 37χρονος σάτυρος ρασοφόρος, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, είχε δείξει εξαρχής τις αρρωστημένες διαθέσεις που είχε απέναντι στο 14χρονο κορίτσι, στο οποίο δεν δίσταζε να κάνει μέχρι… σκηνές ζηλοτυπίας με αφορμή τις φωτογραφίες που ανέβαζε στο Instagram, αλλά και τα ρούχα που φορούσε!

Οπως υποστήριξε η ανήλικη στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς, η πρώτη φορά που ένιωσε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πνευματικό της ήταν όταν της έκανε παρατήρηση επειδή είχε πάει ένα βράδυ να ακούσει τον Νίκο Βέρτη φορώντας ένα παντελόνι και ένα τοπάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μου είχε πει “γιατί πήγες;”, “πρέπει να προσέχεις” και ότι “είχες ντυθεί πολύ προκλητικά”… Σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε λόγος να μου πει κάτι τέτοιο. Και μετά άρχισε σιγά σιγά να με ρωτάει για το τι γίνεται στη σεξουαλική μου ζωή και με ρωτούσε γενικά αν έχω φιληθεί ποτέ με κάποιον, αν ήμουν σε κάποια σχέση και μου λέει “πώς νιώθεις γι’ αυτό το θέμα”» ανέφερε το 17χρονο σήμερα κορίτσι, προσθέτοντας ότι ο 37χρονος ιερέας παρακολουθούσε τις κινήσεις της μέσω του προφίλ της στο Instagram. Νωρίτερα στην κατάθεσή της η κοπέλα είχε ισχυριστεί ότι στην αρχή δεν της άρεσε να πηγαίνει συχνά στο κατηχητικό, γιατί βαριόταν και ένιωθε άβολα να εξομολογηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.