Φυλακές Κορυδαλλού: Εξαρθρωώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες εντός των φυλακών και τις εναπόθετε σε προσιτά σημεία, στα οποία είχαν πρόσβαση οι έγκλειστοι

Φυλακές Κορυδαλλού: Εξαρθρωώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο

Τέλος στη δράση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού, με τέσσερις και κατάσχεση ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης, χρημάτων από τη διακίνηση των ουσιών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας που θα εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες είναι κι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του καταστήματος κράτησης. Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορία που έφτασε στη Δίωξη Ναρκωτικών, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας σε συνεργασία με τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού να στήνουν μπλόκο και τελικά να συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω τέσσερα μέλη της του κυκλώματος (σ.σ. τρεις κρατούμενους κι έναν σωφρονιστικό υπάλληλο).

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/1), με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, ενεργώντας και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών, να εισαγάγει στις φυλακές Κορυδαλλού δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, σε σχήμα σόλας – πάτου παπουτσιού, με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 70 γραμμαρίων. Ο ίδιος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε αποκρύψει τις συσκευασίες εντός τουαλέτας, με σκοπό την παράδοσή τους σε αλλοδαπό έγκλειστο και την περαιτέρω διακίνηση εντός του καταστήματος κράτησης. Ωστόσο, άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν τα ναρκωτικά και ανέλαβε δράση η Δίωξη.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για παράβαση του Σωφρονιστικού Κώδικα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα έγκλειστα μέλη κατόπιν συνεννόησης με τους ημεδαπούς κατηγορούμενους, αναζητούσαν προμηθευτές ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως ακατέργαστης κάνναβης), τις οποίες στη συνέχεια παραλάμβαναν οι δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι και τις συσκεύαζαν σε μορφή πάτων παπουτσιών.

Έπειτα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες εντός των Φυλακών και τις εναπόθετε σε προσιτά σημεία, στα οποία είχαν πρόσβαση τα έγκλειστοι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μόλις οι έγκλειστοι παραλάμβαναν με τη σειρά τους τις ποσότητες, προέβαιναν σε περαιτέρω διακίνηση στους συγκρατούμενους τους. Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν πέραν του διμήνου με μεθοδικότητα και διαρκή δράση και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους ως εξής:

ο σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν ο διευθύνων και οργανωτής της εισαγωγής και μεταφοράς των ναρκωτικών εντός των Φυλακών,

ο έτερος ημεδαπός ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή, αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών και

οι έγκλειστοι αλλοδαποί είχαν αναλάβει την εύρεση προμηθευτών ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την αναζήτηση υποψήφιων «πελατών» για περαιτέρω διακίνηση εντός των Φυλακών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντός του Καταστήματος και σε οικία των ημεδαπών κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 480 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης διαμοιρασμένα σε νάιλον συσκευασίες περιτυλιγμένες με κολλητική ταινία, 4,3 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής παρασχέθηκαν πληροφορίες για την δράση του υπαλλήλου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.