ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δολοφονία Άλκη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί με έχετε εδώ» – Αρνείται τα πάντα ο Αλβανός – Βρέθηκε αίμα στο αυτοκίνητο του

Είχε μαχαιρώσει ξανά νεαρό το 2019, συμμετείχε στα επεισόδια στον τελικό του Βόλου

Δολοφονία Άλκη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί με έχετε εδώ» – Αρνείται τα πάντα ο Αλβανός – Βρέθηκε αίμα στο αυτοκίνητο του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Για τη δολοφονία συνελήφθη ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα τις επίθεσης, τη στιγμή που… κάποιες κηλίδες αίματος αναμένεται να «ρίξουν» περεταίρω φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο όχημα του 23χρονου βρέθηκαν κηλίδες αίματος, οι οποίες εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης βρέθηκε και το μαχαίρι με την κυρτή λάμα που μοιάζει με δρεπάνι. Οι Αρχές εξετάζουν το μαχαίρι για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πάνω του αποτυπώματα του 23χρονου.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση δύο ακόμη ατόμων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες.

Αρνείται τα πάντα ο 23χρονος

Ο συλληφθείς κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, αλλά αρνείται τα πάντα και δεν δίνει κάποιο στοιχείο για την υπόθεση.

Ο 23χρονος χαρακτηρίζεται ως «σκληρός» από τους αστυνομικούς, με τον ίδιο να δηλώνει «δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε». Πάντως, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Σκληρός χούλιγκαν ο δράστης

Ο δράστης όπως λένε οι πληροφορίες συνελήφθη ύστερα από έφοδο που έκανε η αστυνομία σε στέκι οργανωμένων οπαδών και αρχικά παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν, χωρίς αρχικά να έχει ομολογήσει την εμπλοκή του σε αυτό.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

» Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες
  • Κράνη
  • Βεγγαλικά χειρός
  • Κροτίδες
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.)
  • Μεταλλικοί σωλήνες
  • Ξύλινα ρόπαλα

Είχε επιτεθεί σε νεαρό στο ίδιο σημείο το 2019

Άλλη μία επίθεση τον Μάρτιο του 2019 είχε γίνει σχεδόν στο ίδιο ακριβώς σημείο, πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ραζή.

Πρωταγωνιστής σε οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2019, φαίνεται πως ήταν ο 23χρονος σήμερα φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr και εκείνη η επίθεση είχε γίνει σχεδόν στο ίδιο ακριβώς σημείο, πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ραζή, στη στάση του ΟΑΣΘ «Στροφή Πανοράματος».

Ελάχιστα μόλις μέτρα μακριά από τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον αδικοχαμένο Άλκη.

Ο 23 φαίνεται να συμμετείχε επίσης και στα επεισόδια που είχαν γίνει το 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στον Βόλο, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Ο 23χρονος επιτέθηκε σε οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα μαχαίρι και τραυμάτισε στο αριστερό πόδι έναν από τους αντίπαλους οπαδούς.

Βίντεο – ντοκουμέντο που σοκάρει

Χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο – ντοκουμέντο, που δείχνει δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση.

Στο βίντεο διακρίνεται μια ομάδα ατόμων να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα και να διαφεύγουν. Φαίνεται, επίσης, και στιγμιότυπο από την επίθεση στην ομάδα των νεαρών, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, ένας άνδρας που κάθεται στα σκαλιά της πολυκατοικίας σκύβει και δίνει άλλο ένα χτύπημα -ίσως το τελειωτικό- στον Άλκη, που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.