Ποιοι επέτρεψαν στον Αλβανό να δολοφονήσει τον Άλκη: Κυκλοφορούσε με μαχαίρια και έσφαζε – Τον ερευνούν για ναρκωτικά

Ήξεραν ότι είναι σεσημασμένος αλλά τον άφηναν να κυκλοφορεί ελεύθερος

Ποιοι επέτρεψαν στον Αλβανό να δολοφονήσει τον Άλκη: Κυκλοφορούσε με μαχαίρια και έσφαζε – Τον ερευνούν για ναρκωτικά

Πολλές είναι οι ευθύνες της Πολιτείας για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ήταν ένας σεσημασμένος κακοποιός που κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος συλληφθείς που φέρεται να αφαίρεσε με δρεπάνι τη ζωή του 19χρονου Άλκη, στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης στο παρελθόν είχε μαχαιρώσει και άλλον άνθρωπο για τον ίδιο λόγο.

O ίδιος έχει «πλούσια» συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα, με την αστυνομία να εξετάζει την παρουσία του και σε αυτά του 2017 στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Σύμφωνα με το MEGA, τότε, είχε βρεθεί επάνω στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου έδινε μάχη σώμα με σώμα με οπαδούς της Ενωσης, κρατώντας μάλιστα και τότε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο που μοιάζει με μαχαίρι.

Επίσης, τον Μάρτιο του 2019 φέρεται να είχε στήσει μία ακόμη ενέδρα θανάτου με άλλους τρεις συνεργούς του σχεδόν στο ίδιο σημείο στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας και πάλι αιχμηρό αντικείμενο και είχε επιτεθεί σε δύο νέα παιδιά με την ίδια ακριβώς μέθοδο του «Τι ομάδα είστε», ακολουθώντας ο ξυλοδαρμός και το μαχαίρωμα στο μηρό.

Ο 23χρονος, το 2019, είχε συλληφθεί για την επίθεση αυτή, όταν οι Αρχές κατάφεραν να έρθουν στα ίχνη του, από στοιχεία και μαρτυρίες. Τότε αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Ο 23χρονος που συνελήφθη και φέρεται ως ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών.

Γιατί όμως τον άφηναν ελεύθερο; Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι του είχε ανανεωθεί και η άδεια παραμονής στη χώρα. Γιατί του επέτρεπαν να είναι στη χώρα ελεύθερος; Δεν ήξεραν ότι είναι σεσημασμένος; Περίμεναν να δολοφονηθεί εν ψυχρώ ένα 19χρονο παιδί για να τον συλλάβουν;

Και δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη δεν ήταν οπαδική συμπλοκή, αλλά μια εν ψυχρώ δολοφονία. Δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν, βρήκαν μια παρέα παιδιών και τους μαχαίρωσαν. Δηλαδή μια ομάδα περίπου 10 ατόμων διψούσε για αίμα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Αλβανός είχε κάνει επεισόδια και την ημέρα της δολοφονίας!

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος παραβρέθηκε. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20:00 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 22:30.

Δύο ώρες αργότερα, ο 23χρονος επιβιβάστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα, που μετέφερε τους μετέχοντες στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου και στο σημείο, που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Άλκης Καμπανός.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν ο 23χρονος μαζί με τους συνεργούς του, είναι μέλη συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών, που πουλάει και «προστασία» στην περιοχή, σκορπώντας τον φόβο.

Από εκεί και πέρα αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως σύντομα -ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες- θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις, αφού δύο από τα άτομα που συμμετείχαν στη φονική επίθεση έχουν ταυτοποιηθεί. Να θυμίσουμε ότι στη δολοφονική επίθεση συμμετείχαν περίπου 10 άτομα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και τρίτο αυτοκίνητο, το οποίο φυλούσε τσίλιες.

Δεν είναι το μόνο επεισόδιο

Δυστυχώς η δολοφονία του Άλκη Καμπανού δεν είναι η μόνη δολοφονική επίθεση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες. Το προηγούμενο Σάββατο ομάδα πάλι 10 ατόμων επιτέθηκε σε έναν 14χρονο και στον 15χρονο αδελφό του, ο μεγαλύτερος αδελφός κατάφερε να ξεφύγει, όμως ο 14χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Όπως αναφέρει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάκης Πρίττας και τότε είχαν ρωτήσει τον 14χρονο τι ομάδα είναι. «Σκουλήκι είσαι;» τον ρωτούσαν την ώρα που τον χτυπούσαν.

Το σχόλιο του Ντέμη Νικολαΐδη

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαΐδης έκανε ένα εύστοχο σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

«Ο Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν ο δολοφόνος είναι Έλληνας ή ξένος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος ή ΠΑΟΚτσής. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι δολοφόνοι – ή εν δυνάμει δολοφόνοι – βρίσκονται στο ποδόσφαιρό μας με την ανοχή των ομάδων και της Πολιτείας.

Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα της εκάστοτε Κυβέρνησης προς το ποδόσφαιρό μας δεν είναι να βρίσκει τηλεοπτικά συμβόλαια για τις ομάδες ούτε να ψάχνει τρόπους να κάνει χαρούμενους τους ιδιοκτήτες. Την κύρια ευθύνη για τη βία τη φέρει η Πολιτεία η οποία ποτέ, συντεταγμένα, με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Άλκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.