ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των Αρχών νέο βίντεο-ντοκουμέντο – «Κλείδωσε» η ταυτότητα ενός συνεργού του Αλβανού

«Ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι δράστες» λέει ο Α.Κούγιας

Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των Αρχών νέο βίντεο-ντοκουμέντο – «Κλείδωσε» η ταυτότητα ενός συνεργού του Αλβανού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε και δεύτερο φονικό όπλο, αλλά και ένα δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο, ενώ ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε ότι έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι δράστες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης (01/02), εξαιτίας οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη συλληφθεί ένας 23χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο Άλκη αλλά εκείνος αρνείται κάθε εμπλοκή.

Μάλιστα, την Πέμπτη (03/02), ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επισημαίνεται ότι ο 23χρονος συλληφθείς θα απολογηθεί τη Δευτέρα (07/02) για την υπόθεση του φόνου του 19χρονου Άλκη. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς, αλβανικής καταγωγής, έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση «καρμπόν» που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι έχουν «κλειδώσει» έναν από τους συνεργούς του 23χρονου στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ έχουν στοιχεία για τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι μετά το τραγικό περιστατικό αρκετοί ήταν οι χούλιγκαν που έσπευσαν να κρυφτούν. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους πολλά και αξιοποιήσιμα στοιχεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για νέες συλλήψεις και μάλιστα άμεσα.

Ευρήματα-σοκ στο μαχαίρι του φόνου και νέο βίντεο ντοκουμέντο

Το μαχαίρι του φόνου εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και, μάλιστα σε αυτό βρέθηκαν τόσο αίμα του 19χρονου όσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου συλληφθέντα.

Ως εκ τούτου, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε αντιπαραβολή αποτυπωμάτων για να εντοπίσει και άλλους συμμετέχοντες, που φέρεται να άγγιξαν το φονικό μαχαίρι.

Σχετικά με τις κηλίδες αίματος στο λευκό Ι.Χ. του φερόμενου ως δράστη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως πρόκειται για DNA του 19χρονου ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση. Πάντως, έχει ήδη ταυτοποιηθεί ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου που φαίνεται στο σοκαριστικό βίντεο της δολοφονίας του νεαρού, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι στην ίδια κατεύθυνση, καθώς κάνουν εφόδους σε συνδέσμους της Θεσσαλονίκης.

Το λευκό αυτοκίνητο ανήκει στον φερόμενο ως δράστη που είναι μέλος ενός σκληρού πυρήνα ατόμων, τα οποία είναι μαζί δύο με τρία χρόνια. Επιπλέον, έχει ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τους αστυνομικούς να κάνουν ανάλυση των κλήσεων, ψάχνοντας στοιχεία από το κινητό του 23χρονου για να βρουν με ποιους μίλησε πριν και μετά την επίθεση.

Ταυτόχρονα, στο επίκεντρο των ερευνών των αστυνομικών Αρχών έχει μπει και ένα δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο με τη δολοφονία, που περιέχει μάλιστα και σκληρές εικόνες.

Οι κινήσεις του 23χρονου μετά τη δολοφονία του Άλκη

Στοιχεία για τις κινήσεις του 23χρονου συλληφθέντα και φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, μετά την επίθεση, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (03/02).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος μετά τη δολοφονία φέρεται να κατευθύνθηκε σε Σύνδεσμο οπαδών ομάδας της Θεσσαλονίκης, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Αυτό, μάλιστα, είναι το σημείο όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο με τα πολεμοφόδια που χρησιμοποιούσαν για τις επιθέσεις τους.

Πάντως, ο 23χρονος είναι εκ των ηγετικών στελεχών του Συνδέσμου, καθώς πάνω του βρέθηκαν τα κλειδιά του συγκεκριμένου χώρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών στο δικαστήριο, ο 23χρονος συνδέθηκε με τον σύνδεσμο από τα κλειδιά που βρήκαν πάνω του, τα οποία ξεκλείδωναν τις κλειδαριές στο διαμέρισμα.

Ο 23χρονος, παρ’ όλα αυτά, δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν τα κλειδιά πάνω του, ενώ το μόνο που ψέλλισε είναι ότι τα βρήκε εκεί και τα πήρε, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει ποιοι άλλοι έχουν κλειδιά και πόσοι μπαινόβγαιναν στο διαμέρισμα.

Αλέξης Κούγιας: «Ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι δράστες»

Ο Αλέξης Κούγιας που είναι ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου δολοφονηθέντα, ανέφερε την Πέμπτη (03/02) ότι «έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι δράστες», τονίζοντας πως «πήγανε για να σκοτώσουν».

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε: «Έχω πληροφορηθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες. Μιλάμε για τουλάχιστον άλλα έξι άτομα».

Σε άλλες σχετικές δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως «κατόπιν της κατηγορίας που απήγγειλε ο εισαγγελέας, όλοι όσοι συλληφθούν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνέργειας και συμμετοχής στην δολοφονία του Άλκη και, παράλληλα, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, και φυσικά την ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια».

Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο

Άλλο ένα φονικό αντικείμενο κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε την Πέμπτη (03/02) και πρόκειται για ένα μαχαίρι, μια ματσέτα, που εθεάθη από οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, πίσω από τη δεξιά ρόδα ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, μερικά μόλις μέτρα από το σημείο του άγριου φόνου.

Συγκεκριμένα η ματσέτα με κυρτή αιχμηρή λεπίδα, από ανοξείδωτο χάλυβα και λαβή από καουτσούκ έχει μήκος 44 εκατοστά με τα 30,5 να είναι η λεπίδα και το υπόλοιπο η λαβή, ενώ η τιμή στην αγορά είναι γύρω στα 20 με 25 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν συνεχεία, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει αυτή τη ματσέτα για να διαπιστωθεί αν και πώς συσχετίζεται με την δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου και των δύο φίλων του, οι οποίοι τραυματίστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.