Γηροκομείο Ασβεστοχώρι: Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο 36 ηλικιωμένων

Γηροκομείο Ασβεστοχώρι: Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο 36 ηλικιωμένων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το θάνατο 36 ηλικιωμένων λόγω κορωνοϊού, σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Αφορά το αδίκημα της παραβίασης μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Η δίωξη ασκήθηκε μετά την υποβολή του σχετικού πορίσματος και την έρευνα που προηγήθηκε.

Οι θάνατοι των ηλικιωμένων σημειώθηκαν από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, μετά από συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκε ότι στο γηροκομείο νοσηλεύονταν υπεράριθμοι τρόφιμοι, αφού από 88 που θα έπρεπε, ήταν τελικά 156 ηλικιωμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν επαρκούσαν για να περιθάλψουν τόσους πολλούς ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.