Χανιά: «Μαϊμού» αξιωματικοί της Εuropol είπαν σε καθηγήτρια ότι δήθεν εμπλέκεται σε υπόθεση τρομοκρατίας

Παρουσιάστηκαν μάλιστα με ονόματα ηθοποιών και αθλητών

Χανιά: «Μαϊμού» αξιωματικοί της Εuropol είπαν σε καθηγήτρια ότι δήθεν εμπλέκεται σε υπόθεση τρομοκρατίας

Όλο και νέους τρόπους για να εξαπατούν τα θύματά τους σκαρφίζονται οι απατεώνες του διαδικτύου, αλλά αυτοί που τηλεφώνησαν στην ιδιοκτήτρια ενός φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στα Χανιά την ώρα που έκανε μάθημα, διεκδικούν… Όσκαρ πρωτοτυπίας καθώς της συστήθηκαν ως… αξιωματικοί της Εuropol και της ανακοίνωσαν ότι έχει εμπλακεί σε υπόθεση τρομοκρατίας!

Η γυναίκα δέχθηκε αρχικά το απόγευμα της Πέμπτης ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα στα αγγλικά, που ανέφερε ότι τα στοιχεία της έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές και άλλες εγκληματικές ενέργειες και την ενημέρωνε ότι θα συνδεθεί με τη Εuropol για να την ενημερώσει αρμόδιος αξιωματικός. Πράγματι, της μίλησαν διαδοχικά στα αγγλικά τρία διαφορετικά άτομα που της έδωσαν τον Αριθμό Μητρώου τους, αλλά ονόματα.. ηθοποιών και αθλητών!

Αρχικά, της είπαν ότι η ταυτότητά της (την οποία η γυναίκα είχε πάνω της) βρέθηκε σε ένα όχημα στην Αθήνα μαζί με μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε ευρώ, ότι με τα στοιχεία της έχουν ανοίξει 16 τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι έχουν εκδοθεί 17 πιστωτικές κάρτες κι ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος ύψους 3.000.000 ευρώ! Η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου αντιλήφθηκε, φυσικά, ότι επρόκειτο για απάτη, ωστόσο περίμενε να δει ως πού θα έφταναν οι συνομιλητές της, οι οποίοι έφτασαν γρήγορα στο… “ζουμί”!

Οι “αξιωματικοί” της είπαν ότι, για να σώσει τις καταθέσεις της, πρέπει να κατεβάσει μια εφαρμογή από το internet, να κλείσουν μαζί τον τραπεζικό λογαριασμό της και να της δώσουν έναν εικονικό λογαριασμό μέχρι την να διαλευκανθεί η υπόθεση! Εκείνη αρνήθηκε και δήλωσε ότι θα ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ., προκαλώντας την αντίδραση των συνομιλητών της που εκνευρίστηκαν και της είπαν ότι το θέμα χειρίζεται η Εuropol και ότι πρέπει να ακολουθήσει το πρωτόκολλό τους για να διασφαλίσει τα χρήματά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, η καθηγήτρια τους έκλεισε το τηλέφωνο και πήγε στην Ασφάλεια Χανίων όπου ενημέρωσε για την απόπειρα εξαπάτησής της και έδωσε τον αριθμό από τον οποίο καλούσαν οι υποτιθέμενοι αξιωματικοί της Εuropol. Όπως ενημερώθηκε το kriti24.gr που αποκάλυψε την καταγγελία της, τις τελευταίες ημέρες άλλη μία καθηγήτρια ξένων γλωσσών κατήγγειλε ότι δέχθηκε παρόμοιο τηλεφώνημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.