EKTAKTO: Σοβαρά τραυματισμένος από βομβιστική επίθεση ο Λουκάς Παπαδήμος (upd) (φωτό & βίντεο)

EKTAKTO: Σοβαρά τραυματισμένος από βομβιστική επίθεση ο Λουκάς Παπαδήμος (upd) (φωτό & βίντεο)

Να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο φέρεται ο πρώην  πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος μετά το τραυματισμό που είχε από παγιδευμένο δέμα που εξερράγη στα χέρια του φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ιατρική πηγή στο νοσοκομείο.

Ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς.

Έχει τραυματιστεί στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα ενώ οι γιατροί, τον μετέφεραν στο χειρουργείο για να καθαρίσουν τα τραύματά του. Ο πρώην πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για να καταγραφεί η κατάσταση των τραυμάτων του. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σοβαρά τραυματισμένος από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο διορισμένος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που εθήτευσε την περίοδο μεταξύ της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π.Πικραμμένου, Λουκάς Παπαδήμος.

Άνοιξε παγιδευμένο φάκελο ή δέμα μέσα στο αυτοκίνητο με φερόμενο αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών ( ο Λ.Παπαδήμος είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας).

Τραυματίες ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός του και ένας συνοδός του.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι κουνούσε μόνο το χέρι του, ήταν γεμάτος αίματα στο στήθος 

H έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, στο όχημα του.

Το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπαδήμος χειρουργείται στην κοιλιακή χώρα, ενώ έχει τραυματιστεί και στα πόδια.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιτόπου έχουν σπεύσει 4 πυροσβεστικά οχήματα.

Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι θρυμματίσθηκαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα και τζάμια του αυτοκινήτου, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.

Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας. 

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Να ευχηθώ να πάνε όλα καλά με τον κ. Παπαδήμο. Καταδικάζουμε απερίφραστα το συμβάν» ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Με τον «Ευαγγελισμό» επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Στον Ευαγγελισμό σπεύδει για να επισκεφθεί τους τραυματίες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.