Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν σήμερα  ο ΓΓ της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος καθώς είδε τον γιό του να ορκίζεται σημαιοφόρος του ΛΣ/Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη στις Ένοπλες Δυνάμεις και για τις καθαρές πατριωτικές θέσεις του έλεγε με περηφάνια στους συνεργάτες του ότι «οι ειδικές του ΛΣ/Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΜΥΑ/ΛΣ) κέρδισαν ένα καλό αξιωματικό από την στιγμή που θα καταφέρει βέβαια να περάσει τα σκληρά τέστ και να ενταχτεί στην επίλεκτη μονάδα που είναι το όνειρο του».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ. Η εκπαιδευτική σειρά 2011-2012 περιελάμβανε εξήντα δύο (62) νέους Σημαιοφόρους Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (52 άνδρες – 10 γυναίκες).

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, o Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας – Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, Βουλευτές και φορείς του Νομού Πειραιά, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr