Κοινωνία σε «ελεύθερη πτώση»: Αφήνουν αφιερώματα και λουλούδια για τον ληστή Ζ.Κωστόπουλο

Κοινωνία σε «ελεύθερη πτώση»: Αφήνουν αφιερώματα και λουλούδια για τον ληστή Ζ.Κωστόπουλο

Συνθήματα στους τοίχους, μπουκέτα με λουλούδια και στένσιλ με την εικόνα του Ζακ Κωστόπουλου, του 33χρονου ληστή που έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Παρασκευής μετά από απόπειρα ληστείας που έκανε, αφήνουν άγνωστοι, αλλά προφανώς ανήκοντες σε αριστερούς χώρους, στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια

«Η κανονικότητά σας βρωμάει αίμα, είμαστε όλοι Ζακ» αναφέρεται στο στένσιλ με τη φιγούρα του Κωστόπουλου.

Δίπλα σε αυτό άγνωστοι έχουν γράψει «π@@στια στην εργατιά, κλωτσιά στα αφεντικά» και «τραβέλια στο γραφείο, φασίστες στο φορείο».

Λίγο παραδίπλα σε ένα χάρτι πάνω σε ένα μπουκέτο με λουλούδια κάποιος έχει γράψει στα αγγλικά «rest in peace my man. Δεν σε γνώριζα αλλά ξέρω ότι είσαι στον παράδεισο».

Το βράδυ του Σαββάτου μετά από πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «δολοφόνε» στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κοσμηματοπωλείο ενώ πάνω στα ρολά έγραψαν «Zackie είμαστε περήφανοι για πάντα» και «Φέρμα στα μαγαζιά, λευτεριά στα αδέρφια μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία είναι πρωτοφανές. Ένας ληστής εκθειάζεται (τραγικό ότι σκοτώθηκε) και ανάγεται σε «εμβληματική» φιγούρα για να μεταλλαχθεί η κοινωνία σε… τί;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.