Αποδέσμευση από τη φύλαξη γηπέδων ζητά η ΕΛΑΣ

Αποδέσμευση από τη φύλαξη γηπέδων ζητά η ΕΛΑΣ

«Μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά Αστυνομικών» ισχυρίζονται σε επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην Τούμπα.

Την αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γήπεδα ζητά με έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία απέστειλε, μέσω της ΠΟΑΣΥ, επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το γήπεδο της Τούμπας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Στην επιστολή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει πως «η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκλειστικός στόχος των δραστών ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς: Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Γεώργιο Βασιλειάδη (μέσω ΠΟΑΣΥ)

Κύριε Υφυπουργέ,

Εν αναμονή της εφαρμογής των δηλώσεών σας για σταδιακή απόσυρση της ΕΛΑΣ από τα γήπεδα, βλέπουμε ότι μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά Αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων.

Χθες, στόχος έγιναν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα. Πολυπληθής ομάδα ατόμων, εκσφενδόνισε απρόκλητα δεκάδες εμπρηστικές μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλι σε ευθεία βολή κατά των Αστυνομικών.

Η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκλειστικός στόχος των δραστών ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, η βιαιότητά τους δεν ανακόπηκε ούτε από την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων και ανήλικων τέκνων, οι οποίοι ανέμεναν στο σημείο για την είσοδό τους.

Ως αποτέλεσμα, ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά με εγκαύματα, και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.

Πλέον, είναι καταφανές ότι όσο η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται δραστικά, ο χουλιγκανισμός θα γιγαντώνεται.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η προσέγγιση του προβλήματος εξαντλείται στην τιμωρία των αθλητικών ομάδων και δεν αγγίζει τους φυσικούς αυτουργούς, αγνοώντας ότι η ατιμωρησία φέρνει αποθράσυνση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δυο εμπλεκόμενων Υπουργείων, αναμένουμε την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών, ώστε να πραγματωθεί το πάγιο αίτημά μας για αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα στους αθλητικούς χώρους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.