ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στην φυλακή ο «φακελάκιας» καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών- Προφυλακίστηκε και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου

Στην φυλακή ο «φακελάκιας» καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών- Προφυλακίστηκε και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό, κρίθηκε προφυλακιστέος, με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του ανακριτή.

Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που φέρεται συνεργάτης του καθηγητή, προφυλακίστηκε και αυτός.

Θυμίζουμε ότι ο καθηγητής διώκεται για δωροληψία και εκβιασμό, ενώ οι συνεργοί του για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Στο μεταξύ, την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή που εμπλέκεται σε υπόθεση δωροληψίας αποφάσισε ομόφωνα κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση στις Σέρρες η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Χασάπη, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου θα κινήσει τη διαδικασία ώστε ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωσή του το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει πως η Σύγκλητος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη του Ιδρύματος, για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση διά απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.