ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Ισλαμιστής που πήγε να ανατινάξει βενζινάδικο επικαλέστηκε ψυχικά τραύματα από τον… ISIS

Θεσσαλονίκη: Ισλαμιστής που πήγε να ανατινάξει βενζινάδικο επικαλέστηκε ψυχικά τραύματα από τον… ISIS

Σε ένα δικαστικό σύστημα που συζητάει την αποφυλάκιση Ξηρού η ευνοϊκή μεταχείριση ισλαμιστή τρομοκράτη δεν πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση.

Ιρακινός που τον περασμένο Φεβρουάριο απείλησε να πυρπολήσει ένα βενζινάδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κάνοντας δεήσεις προς τον Αλλάχ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 χρόνων και 1 μήνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι είναι μειωμένου καταλογισμού, ενώ ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχικά τραύματα από τη δολοφονία του θείου του από τον ISIS.

Το περιστατικό έγινε σε βενζινάδικο της οδού Λαγκαδά και το σχέδιο του Ιρακινού, κουρδικής καταγωγής όπως είπε, αποτράπηκε όταν τον αντιλήφτηκε ο υπάλληλος του βενζινάδικου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ο πρόσφυγας, πλησίασε το βενζινάδικο έχοντας σκοπό να πιάσει στα χέρια του την αντλία βενζίνης και να ανάψει φωτιά με αναπτήρα που κρατούσε. αυτό όμως αποτράπηκε επειδή ο υπάλληλος τον ακινητοποίησε και στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τίποτε για το περιστατικό και ότι ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή μετά τη δολοφονία του θείου του από τζιχαντιστές στο Ιράκ. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν θέλει να κάνει κακό σε κανέναν και ζήτησε συγγνώμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικαστήριο τον καταδίκασε ως μειωμένου καταλογισμού σε κάθειρξη 6 χρόνων και του επέβαλε επιπλέον ένα μήνα φυλάκιση για την κατοχή ενός σουγιά. Ο Ιρακινός παρέμεινε στις φυλακές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.