ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η ISIS και… «επίσημα» στην Ελλάδα: Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι στη Μαλακάσα

Η ISIS και… «επίσημα» στην Ελλάδα: Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι στη Μαλακάσα

ISIS, μουσουλμάνοι διαφόρων εθνικοτήτων, μετριοπαθείς, εξτρεμιστές, Αφγανοί, Κούρδοι, Ιρακινοί μαχαιρώματα, δολοφονίες, φόβος: Αυτή είναι η εικόνα που «κατάφερε» να δημιουργήσει το ελληνικό(;) κράτος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η οποία πλέον αλλάζει, μεταβάλλεται προς το χειρότερο και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της DW από το «καυτό σημείο» της Μαλακάσας η ISIS βρίσκεται στον καταυλισμό, και απειλεί άλλους «απίστους» με θάνατο.

«Εάν μάθουν οι Αφγανοί ότι είμαι Γεζίντι θα με κάψουν ζωντανό. Δεν μας θεωρούν ανθρώπους», λέει ο Καϊρί Ζαμπρί κοιτώντας ανήσυχα από το παράθυρο του τροχόσπιτου, όπου μένει.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο φιλοξενείται στο “καυτό σημείο” της Μαλακάσας με τη γυναίκα του Ζαϊράν και τις τρεις του κόρες.

Στο σημείο ζουν εκατοντάδες ακόμη πρόσφυγες -πολλοί από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Στο τέλος Σεπτεμβρίου αιματηρές συμπλοκές μεταξύ Αφγανών και Σύρων στη Μαλακάσα οδήγησαν στον θάνατο ενός 31χρονου Σύρου και στον τραυματισμό οκτώ ακόμη προσφύγων.» αναφέρεται μεταξύ στο άρθρο της DW.

Δεκάδες συνελήφθησαν από την αστυνομία αλλά φυσικά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού υπάρχει πλήρης ασυδοσία και ασυλία για τους αλλοδαπούς.

Ο 37χρονος Ζαμπρί είπε στην DW ότι ούτε η αστυνομία που βρισκόταν έξω από το στρατόπεδο ούτε ο στρατός από διπλανό στρατόπεδο παρενέβησαν στις συμπλοκές. Όπως λέει, ο ίδιος και η οικογένειά του ζουν μέσα στον φόβο, ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες τρεις οικογένειες Γεζίντι που φιλοξενούνται στη Μαλακάσα. Πρόκειται για μέλη της εθνοθρησκευτικής μειονότητας του Ιράκ, όπου υπέφερε τα πάνδεινα από διώξεις των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 3 Αυγούστου 2014 μέλη του ISIS επιτέθηκαν στο χωριό του Ζαμπρί. Ο Ζαμπρί βρήκε προσωρινά καταφύγιο σε έναν καταυλισμό στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, αλλά η επέλαση του ISIS τον έκανε να πάρει την απόφαση να διασχίσει το Αιγαίο παρά το γεγονός ότι στην Τουρκία δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Κι ενώ ήλπιζαν να βρουν ηρεμία στην Ελλάδα, τελικά φαίνεται ότι συμβαίνει το αντίθετο καθώς οι ορδές της ISIS, η οποία προς το παρόν παραμένει ανενεργή στην Ελλαδα, για τους δικούς της λόγους, έχουν κατακλύσει την χώρα.

«Πολλά άτομα εδώ είναι από την ISIS από την οποία προσπαθήσαμε να γλυτώσουμε», λέει ο 29χρονος Χουσεΐν Κιντέρ.

Στο κέντρο προσφύγων της Μαλακάσας λέγεται ότι ο άνδρας που σκότωσε τον σύρο πρόσφυγα στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν μέλος του ISIS.

«Μας αποκαλούν άπιστους», λέει η Ιλχάν, σύζυγος του Κιντέρ. Η ίδια αναφέρει ότι μια γυναίκα από τη Συρία, το χωριό της οποίας είχε καταληφθεί από τους εξτρεμιστές, την προειδοποίησε να μην μιλάει άσχημα για το ISIS «επειδή υπάρχουν πολλά μέλη της εδώ».

Δεν τους στέλνουν ούτε καν στην Πορτογαλία!

Ακτιβιστές Γεζίντι, έχοντας επίγνωση της απειλής του ISIS πίεσαν για έναν τρόπο διαφυγής από την Ελλάδα. Ευρωβουλευτές συνέβαλαν στην εκπόνηση ενός σχεδίου μεταφοράς 700 Γεζίντι από ελληνικά καυτά σημεία στην Πορτογαλία.

Ωστόσο η συμφωνία ναυάγησε(!) επειδή η ΕΕ και οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να υπάρξει ειδική μεταχείριση για μεμονωμένες ομάδες προσφύγων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όποιος καταλάβει, κατάλαβε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.