Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Κατσίφα σε Βουλιαράτες – Μάνα νεκρού ήρωα: «Μου το ‘φαγαν το παιδί οι αλήτες οι Αλβανοί»! (upd)

Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Κατσίφα σε Βουλιαράτες – Μάνα νεκρού ήρωα: «Μου το ‘φαγαν το παιδί οι αλήτες οι Αλβανοί»! (upd)

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος παραμένει άταφος εδώ και επτά ολόκληρες ημέρες, λόγω της άρνησης των Τιράνων να παραδώσουν την σορό του στους γονείς του, τελέστηκε στους Βουλιαράτες.

Μετά το μνημόσυνο, η μητέρα του 35χρονου ήρωα ξέσπασε γιατί ακόμη δεν έχει μπορέσει να θάψει το παιδί της. Κλαίγοντας, η Βασιλική Κατσίφα φώναζε «Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου για το παλικάρι μου που μου το έφαγαν. Μου το ‘φαγαν οι αλήτες οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας. Όλο τον χειμώνα μας ανοίγουν τα σπίτια», ενώ ο σύζυγός της προσπαθούσε να την ηρεμήσει.

Στο μεταξύ, μετά τον πατέρα του 35χρονου κλήθηκε από τους Αλβανούς να καταθέσει και η… εν διαστάσει σύζυγος του Κωνσταντίνου Κατσίφα, με καταγωγή από την Κρήτη, η οποία όμως απάντησε γραπτώς ότι ήταν σε διάσταση τα τελευταία χρόνια και δεν έχει να δώσει κάποια πληροφορία, όπως και ότι επέστρεψε στην Ελλάδα επειδή δεν έγινε η κηδεία.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες π[ου δημοσίευσε η ιστοσελίδα himara.gr, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκκλησία για να τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος βρήκε το θάνατο από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Μια εβδομάδα μετά το θάνατό του οι αλβανικές αρχές δεν έχουν επιστρέψει ακόμη τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για να γίνει η ταφή επικαλούμενοι τη συνεχιζόμενη έρευνα από την εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων στα Τίρανα.

Η αδιανόητη άρνηση των Τιράνων δείχνει τον φόβο και την αγωνία τους για το τι μπορεί να αποκαλυφθεί για τις συνθήκες του θανάτου του, όταν το σώμα του δολοφονημένου Βορειοηπειρώτη, δοθεί στην οικογένεια.


Παρά τις πιέσεις του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών, οι Αλβανοί αξιωματούχοι προβάλλουν νομικά τερτίπια και επιδεικνύουν πρωτοφανή αδιαφορία, αρνούμενοι να ενημερώσουν τους συγγενείς του νεκρού για το πότε θα επιστρέψουν τη σορό του.

Την ίδια στιγμή δεν απαντούν με πειστικό τρόπο στο ερώτημα τι ακριβως συνέβη επι έξι ωρες την προηγούμενη Κυριακή και οδηγήθηκαν στην απόφαση να στείλουν δεκάδες πάνοπλους κομάντος οι οποίοι πήραν τη ζωή του οπλισμένου 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.