Και πάλι κουκουλοφόροι καίνε την Αθήνα για να «τιμήσουν» το Πολυτεχνείο: Δείτε πώς (βίντεο-φωτό)

Και πάλι κουκουλοφόροι καίνε την Αθήνα για να «τιμήσουν» το Πολυτεχνείο: Δείτε πώς (βίντεο-φωτό)

(Ανανέωση 23:30): Oδοφράγματα έχουν στηθεί στην Στουρνάρη, και οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας γίνονται από τρία μέτωπα: Από την πύλη της Στουρνάρη, την πύλη της Πατησίων και από το οδόφραγμα της Στουρνάρη, που ήταν από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προσπαθώντας να… ανακαταλάβουν τους δρόμους, δεχόμενοι βροχή τις βόμβες από την ταράτσα του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο οι κουκουλοφόροι άρχισαν να υποχωρούν κατά πολύ με το που ανέλαβαν δράση οι υδροφόδες της ΕΛΑΣ. Αφού αρχικά… έριξαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ κατά λάθος και τους μούσκεψαν, στην συνέχεια βρήκαν στόχο βάλλοντας κατά των κουκουλοφόρων «σκουπιδιών» που κατέστρεφαν ανενόχλητοι τα πάντα.

Πλέον οι νεαροί είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο, και μόνο όταν έσπασαν το λουκέτο της πύλης της Πατησίων κατάφεραν να κάνουν πάλι εφορμήσεις. Ωστόσο και εκεί η υδροφόρα της ΕΛΑΣ κατέβρεξε τους πάντες.

Για άλλη μια χρονιά σημειώθηκε το θλιβερό γεγονός του καψίματος της ελληνικής σημαίας. «Σκουπίδια» πήραν μια ελληνική σημαία, και επιδεικτικά την έκαψαν στην πύλη της Πατησίων.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 22 τόσο για τα εκτεταμένα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, όσο και για όσα έγιναν νωρίτερα έξω από την ΓΑΔΑ. Από αυτές οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε το πόσες μολότοφ και φωτοβολίδες είχαν οι αναρχικοί, καθώς αυτό μαρτυρά πως ήταν καλά οργανωμένοι.

Ακόμα μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώνονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από μεμονωμένες ομάδες κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Οι νεαροί πετάνε μολότοφ και πέτρες, κατεβαίνουν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου και συνεχίζονται τα επεισόδια.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, κάνουν λόγο για τραυματίες.

Οι κουκουλοφόροι που εμφανίσθηκαν πανέτοιμοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχειρούν να περιορίσουν τους ταραξίες που δρουν με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, μέσα από το οποίο εκσφενδονίζουν μολότοφ, χωρίς να τους ενοχλεί κανένας λόγω του «πανεπιστημιακού ασύλου».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=OfJE-aiGFD0

Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Έκρυθμη η κατάσταση και στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Κουκουλοφόροι εκτοξεύουν μολότοφ και πέτρες από την ταράτσα του υπό κατάληψη “κτιρίου Αβέρωφ” του ΕΜΠ.

Στην περιοχή έχουν στηθεί και οδοφράγματα.

Νωρίτερα σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από την ΓΑΔΑ.


Ένταση επικρατεί και στα Εξάρχεια, όπου ήδη εκτοξεύθηκε η πρώτη βόμβα μολότοφ από αγνώστους, στην οδό Στουρνάρη.

Μέσα από το Πολυτεχνείο φαίνεται ότι βγήκαν άγνωστοι και στήνουν οδοφράγματα στην οδό Τοσίτσα και Τσαμαδού λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στο ίδρυμα και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι πορείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 200 αντιεξουσιαστών -με κράνη και κουκούλες full face – έχει συγκεντρωθεί εδώ και λίγη ώρα στην πλατεία των Εξαρχείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.