ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θρίλερ με την αρπαγή του Ν. Μαυρίκου: Η άγνωστη απαγωγή – Πόσα λύτρα είχε πληρώσει – Το μυστικό που κρύβουν οι κάμερες

Θρίλερ με την αρπαγή του Ν. Μαυρίκου: Η άγνωστη απαγωγή – Πόσα λύτρα είχε πληρώσει – Το μυστικό που κρύβουν οι κάμερες

«Από τον τρόπο που ενήργησαν έως τώρα, φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι για το χειρότερο».

Η φράση αυτή του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ σχετικά με την απαγωγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, συνοψίζει τον φόβο των αρχών για την έκβαση της υπόθεσης.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», ο Νίκος Μαυρίκος, σύμφωνα με πληροφορίες που ερευνώνται, ενδεχομένως να είχε υπάρξει θύμα ολιγοήμερης απαγωγής πριν από 3 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, J.M. Dolphin, φέρεται να κρατήθηκε για λίγες μόνο ημέρες από άγνωστα πρόσωπα και κατόπιν να απελευθερώθηκε. Επισήμως η υπόθεση δεν αναφέρθηκε ποτέ στην Αστυνομία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, ο Μαυρίκος αφέθηκε τότε ελεύθερος μετά την πληρωμή στους απαγωγείς ενός ποσού που έφτανε το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή τη φορά, όμως, τα δεδομένα δείχνουν προς διαφορετική κατεύθυνση. Οι συνθήκες της απαγωγής κάνουν τις αρχές να να θεωρούν πιθανό το σενάριο σκοπός των απαγωγέων να μην είναι τα λύτρα, αλλά η εκδίκηση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια επικοινωνίας με την οικογένεια του επιχειρηματία και έτσι οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αίτημα για λύτρα.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών επίσης, έχει μπει το υλικό από τις κάμερες, αλλά και οι καταθέσεις των μαρτύρων που ίσως δώσουν κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών ή τα κίνητρά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλλέξει υλικό από δύο κάμερες που έχουν αποτυπώσει την επίμαχη σκηνή της απαγωγής. Μελετούν τις κινήσεις των απαγωγέων για να διαπιστώσουν την εθνικότητά και οτιδήποτε μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν το επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις οικονομικές του συναλλαγές, αναζητώντας το κλειδί που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής αρπαγής στην «καρδιά» του Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.