ΙΗΗ: Η ΜΚΟ του Ερντογάν στην Αθήνα μοιράζει χρήματα και δώρα σε μουσουλμάνους

ΙΗΗ: Η ΜΚΟ του Ερντογάν στην Αθήνα μοιράζει χρήματα και δώρα σε μουσουλμάνους

Το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου του 2018, η τουρκική ΜΚΟ «İHH İnsani Yardım Vakfı» δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό στα social media από κάποια δράση της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη σχετική περιγραφή των φωτογραφιών, μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στην Αθήνα και μοίρασαν χειμωνιάτικα ρούχα και χρηματική βοήθεια(!) σε πρόσφυγες. Παραδόξως, η ακριβώς τοποθεσία της δράσης δεν αναφέρεται, αν και στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να διακρίνει αναρτημένο το σχετικό λάβαρο της οργάνωσης με την υποσημείωση «Δεκέμβριος 2018-Ελλάδα».

Αν κανείς ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης θα εντοπίσει ότι η συγκεκριμένη δράση έχει προαναγγελθεί από τις 3 Δεκεμβρίου, με την Ελλάδα να αποτελεί τη μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα. Οι υπόλοιπες χώρες/περιοχές είναι το Αφγανιστάν, το Κιργιστάν, η Δημοκρατία των Αλτάι στη Ρωσία, η Μογγολία, το Καζακστάν, η Κριμαία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Υεμένη, ο Λίβανος και η Αίγυπτος.

Η IHH δεν είναι μια οποιαδήποτε ΜΚΟ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη υπερσυντηρητική μουσουλμανική οργάνωση, η οποία πολλές φορές δρα ως το μακρύ χέρι του συστήματος Ερντογάν σε πλήθος μουσουλμανικών περιοχών του κόσμου. Πολλές από τις ανθρωπιστικές δράσεις της περιλαμβάνουν τη διανομή αντιτύπων του Κορανίου ανά τον κόσμο, ενώ η IHH πρωτοστατεί διαχρονικά στις κινητοποιήσεις υπέρ της επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως μουσουλμανικό τέμενος.

Πηγή: Athens Voice

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.