ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος των 7 συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος των 7 συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Βουλή κατά το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών οι επτά συλληφθέντες που σήμερα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Οι κατηγορούμενοι πλέον – έξι άνδρες και μια γυναίκα – υποστηρίζουν ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή και όπως αναφέρουν συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά από αυτά.

Μάλιστα, στο σύνολό τους επισημαίνουν πως η σύλληψή τους έγινε αρκετά μακριά από το σημείο των επεισοδίων και ενώ οι ίδιοι απομακρύνονταν από το συλλαλητήριο για να γλιτώσουν από τα χημικά που έριχναν οι αστυνομικοί.

Ωστόσο, σε βάρος τους από την εισαγγελία ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις για σειρά αδικημάτων και συγκεκριμένα για:

· Έκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές,

· Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών,

· Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους,

· Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος,

· Αντίσταση κατά τις αρχής,

· Εξύβριση,

· Παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία και

· Παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την άσκηση των διώξεων σε βάρος τους οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.