ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εγκλημα στην Κηφισιά: Πώς από το αίμα αγριογούρουνου βρήκαν τους Αλβανούς δολοφόνους του Α.Σταματιάδη

Εγκλημα στην Κηφισιά: Πώς από το αίμα αγριογούρουνου βρήκαν τους Αλβανούς δολοφόνους του Α.Σταματιάδη

Στην εξάρθρωση συμμορίας σκληρών Αλβανών κακοποιών που σκότωσαν τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, τον περασμένο Απρίλιο, προχώρησε η αστυνομία σχεδόν ένα χρόνο μετά το άγριο έγκλημα στην Κηφισιά.

Αλβανοί τα μέλη της σπείρας

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική, ενώ μέλη της σπείρας είχαν δολοφονήσει τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Σύμφωνα με όσα είπαν ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μετά από πολύμηνη έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για 10 υπηκόους Αλβανίας και μία υπήκοο Ρουμανίας. Οκτώ από τα μέλη της συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε Αττική και Κορινθία.

Ο δράστης της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματόπουλου συνελήφθη στις Βρυξέλλες μετά από συνεργασία ελληνικών και βελγικών Αρχών. Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο βρίσκονται εκτός Ελλάδας και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους είναι σε εξέλιξη.

Ηδη έχουν εξιχνιαστεί η διάπραξη επιπλέον μίας ληστείας σε οικία, 55 κλοπές και 9 περιπτώσεις απόπειρας κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ.

Επιχείρηση Sus Scrofa

Η επιχείρηση εξάρθρωσης των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη ονομάστηκε sus scrofa, δηλαδή αγριογούρουνο. Οχι τυχαία. Ενα αγριογούρουνο ήταν αυτό που οδήγησε στην εξάρθρωση της σπείρας.

Οι δολοφόνοι του Σταματιάδη, εβδομάδες πριν το άγριο έγκλημα είχαν πάει για κυνήγι στην Αρκαδία. Εκεί, πυροβόλησαν με εννιάρι πιστόλι ένα αγριογούρουνο. Το ταξίδι είχε γίνει με κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια παράτησαν. Εκεί βρέθηκαν δύο κάλυκες από το εννιάρι πιστόλι και αίμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν από αγριογούρουνο.

Στο μεταξύ είχε δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και οι κάλυκες ταυτοποιήθηκαν ότι προέρχονταν από το ίδιο όπλο.

Το… κυνήγι των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη ξεκίνησε μέσω Facebook. Η αστυνομία εντόπισε φωτό από κυνήγι και άρχισε να εξετάζει πρόσωπα που τις είχαν αναρτήσει, προσπαθώντας να φτιάξει μια λίστα υπόπτων.

Αφού εξετάστηκαν πάνω από 100 άτομα, εντοπίστηκαν τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δολοφόνων.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Το ξημέρωμα της Μεγάλης Δευτέρας πέρσι, ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε παλέψει σαν το λιοντάρι με τους ληστές που τον χτύπαγαν ανελέητα στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο που στη γλώσσα των παρανόμων ονομάζεται «σκύλα» για να σώσει την οικογένεια του.

Λύγισε και έδωσε πολυήμερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μόνο όταν ο κουκουλοφόρος εισβολέας σήκωσε το όπλο, τον σημάδεψε και πυροβόλησε πισώπλατα εξ΄ επαφής για να τον βγάλει από τη μέση.

Ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης , η σύζυγος του και ο γιος του, έζησαν αυτό που εκατοντάδες πολίτες βιώνουν τον τελευταίο χρόνο με τις άγριες συμμορίες των ενόπλων εισβολέων που μπουκάρουν στα σπίτια και βασανίζουν, δέρνουν, «σιδερώνουν» και πυροβολούν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν.

Το συμβάν που βάφτηκε με το αίμα του 52χρονου Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία, διαδραματίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 2 Απριλίου, στην πολυτελή μεζονέτα της οδού Κηφισού στην Κηφισιά. Οι δύο ληστές, παραβίασαν την πόρτα.

Ο επιχειρηματίας κοιμόταν με τη σύζυγο του στον 1ο όροφο και σε διπλανό δωμάτιο ο γιος του, όταν άκουσε θορύβους και θέλησε να δει τι συμβαίνει. Τότε άνοιξε τα μάτια του και είδε μπροστά του δύο κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι όρμησαν πάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποποιήσουν.

Όταν εκείνος αντιστάθηκε άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με τη «σκύλα». Όμως ο 52χρονος, δεν το έβαζε κάτω, σηκώθηκε στα πόδια του και πάλεψε με τους ληστές οι οποίοι συνέχιζαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο.

Επειδή, ο επιχειρηματίας αντιστεκόταν, ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους σήκωσε το πιστόλι και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ’ επαφής στην πλάτη. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες οι οποίοι εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει «απασχολήσει» σε κάποια άλλη υπόθεση ή είναι «καθαρό».

Το θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, έχει χάσει πολύ αίμα καθώς οι σφαίρες που δέχτηκε έχουν πλήξει ζωτικά όργανα, έχει υποστεί ρήξη ήπατος, τραύμα στο θώρακα φέρει σοβαρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και οι γιατροί του νοσοκομείου Γεννηματάς δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η σύζυγός του σοκαρισμένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι κακοποιοί δεν δίστασαν να την απειλήσουν κι εκείνη για να την κάνουν να σωπάσει. Ευτυχώς αποχώρησαν με βιαστηκές κινήσεις χωρίς να της κάνουν κακό.

Ο γιος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, είπε στους αστυνομικούς για τις δραματικές στιγμές που έζησε μέσα στο ίδιο του το σπίτι:

«Ξαφνικά άκουσα την μητέρα μου να ουρλιάζει, να καλεί σε βοήθεια και να φωνάζει το όνομά μου. Πετάχτηκα από το κρεβάτι μου και κατέβηκα τρέχοντας τις σκάλες προς το δωμάτιο των γονιών μου. Αντίκρισα τη μητέρα μου μέσα στα αίματα να κρατά τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν πεσμένος στο δάπεδο, μέσα σε μια λίμνη αίματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.